ПРО ПОТОЧНІ ПИТАННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ

Друк

27 травня Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів апаратну нараду за участю секретаря селищної ради Анетти Куракової, заступників селищного голови Олени Сілоч, Олексія Судака, секретаря виконавчого комітету селищної ради Олени Абрамової.

На апаратній нараді керівники структурних підрозділів та керівники закладів охорони здоров’я селищної ради поінформували про поточні питання роботи у підпорядкованих структурах та окреслили завдання на поточний період.

Станом на 27 травня на стаціонарному лікуванні у відділеннях Тарутинської центральної лікарні перебувають 134 хворих, мешканців Тарутинської та Бородінської громад. На минулому тижні лікарня отримала гуманітарну допомогу від БФ «Шляхетна справа» та БО «100% життя» у вигляді медичних препаратів, медичних виробів, розхідного матеріалу та 100л палива. На даний час у відділеннях лікарні встановлені кондиціонери у кількості 16 штук.

За період з 20  по 25 травня медичними працівниками Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги  було  прийнято 1448 мешканців ОТГ, у тому числі 361 дитина. В денних стаціонарах проліковано 18 хворих.  З метою надання якісних послуг мешканцям населених пунктів Тарутинської ОТГ продовжується функціонування мобільної медичної бригади. На минулому тижні здійснено 6 виїздів сімейними лікарями для надання медичної допомоги населенню ОТГ в села Малоярославець Перший, Вільне, Петрівськ, Слобідка, Виноградівка та с-ще Серпневе. Було прийнято сімейними лікарями 69 осіб, з яких оглянуті на дому 7 чол. Згідно перспективного  плану щеплень на 2024 рік у Тарутинському ЦПМСД проводиться рутинна  вакцинація дорослого та дитячого населення.

Службою у справах дітей з метою захисту прав та інтересів дітей проводяться профілактичні рейди у населені пункти громади, здійснюються заходи щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у прийомні сім’ї.

На обліку селищного центру соціальних служб перебувають 112 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. 38 сімей цієї категорії перебувають під соціальним супроводом СЦСС. Спеціалістами центру на минулому тижні  проведено 6 виїздів у села ОТГ.

Спеціалістами відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства підготовлений проєкт розпорядження «Про підготовку до опалювального сезону 2024/2025 років». Внесена інформація в цифрову систему DREAM щодо плану потреб в проєктах по Тарутинській громаді.

Сектором ветеранської політики здійснюється формування списків учасників бойових дій мешканців громади.

На останній сесії Тарутинської селищної ради прийнято рішення про організацію надання ефективних поліцейських послуг з питань забезпечення фізичної охорони закладів освіти комунальної власності Тарутинської селищної ради, проєкт якого був підготовлений сектором з питань цивільного захисту,  оборонної роботи, взаємодії з  правоохоронними органами та охорони праці.

Відділом культури та туризму проводяться заходи з підготовки до відзначення Дня захисту дітей в громаді.

Танцювальний колектив «Талісман» Тарутинського БК (керівник А.Цвяткова) взяв участь у І відбірковому турі  Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського та пройшов до ІІ туру.

Наближається до завершення 2023/2024 навчальний рік, серед випускників закладів освіти громади цього року 6 золотих та 3 срібних медалістів. Учні закладів освіти та вихованці спортивної школи продовжують радувати своїми успіхами та здобутками. У обласному етапі конкурсу «Зоологічна галерея» є 2 дипломи за І та ІІ місця. У обласному етапі конкурсу «Знай і люби свій край» учні Тарутинської громади отримали 72 дипломи: 30 за І місце, 15 – за ІІ місце, 27 – за ІІІ місце. На Чемпіонаті України з вільної боротьби Шарков Євген з Березине посів І місце, Талпа Емма – ІІ місце.

У ході апаратної наради селищний голова надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів та комунальних некомерційних підприємств.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.