ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ ПРОБАЦІЇ  БУЛО ПРОВЕДЕНО ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД З НАГОДИ ДНЯ ЄВРОПИ

Друк

9 травня Україна разом з країнами Європейського Союзу відзначає День Європи. Це свято, що символізує прагнення українського народу до європейської інтеграції, спільні цінності та єднання перед обличчям спільних викликів.

Начальником   Болградського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центру пробації» в Одеській області  Юлією Бєріл  для суб’єктів пробації  було проведено просвітницький захід з нагоди Дня Європи. В ході заходу присутні дізнались про історію започаткування Дня Європи,  що цей день символізує європейську ідентичність Українського народу, спільні ідеали: єдність, повагу до людської гідності та верховенства права..

День Європи відзначається щороку 9 травня на честь декларації французького міністра закордонних справ Роберта Шумана, яку він виголосив 9 травня 1950 року. У своїй промові Шуман закликав до створення об'єднаної Європи, щоб запобігти новим війнам між європейськими країнами. Ідея Шумана лягла в основу створення Європейського Союзу, який став одним з найуспішніших політичних та економічних проєктів в історії.

В Україні День Європи вкотре відзначається на тлі повномасштабної війни з росією. Незважаючи на перепони на своєму шляху, Україна продовжує свій шлях до європейської інтеграції. Європейський Союз надав Україні всебічну підтримку у боротьбі з агресором, і Україна стала кандидатом на членство в ЄС.

День Європи, засвідчує, що мир, безпека та стабільність – це головні цінності демократичного світу.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.