ТАРУТИНСЬКА ГРОМАДА УВІЙШЛА У ТОП-100 ЛІДЕРІВ ЦИФРОВИХ ГРОМАД УКРАЇНИ

Друк

Індекс цифрової трансформації територіальних громад за результатами досягнень із впровадження цифровізаційних ініціатив на місцевому рівні було презентовано під час Digital Power Summit 2024.

Зокрема, в Індексі визначається рівень цифрових послуг і стан діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України, а для вимірювання Індексу в розрахунок беруться такі показники, як: цифрова економіка, розвиток цифрових навичок населення, цифрова інфраструктура, цифровізація публічних послуг та цифрова трансформація місцевого самоврядування.

У досліджені першого пілотного Індексу взяли участь 1116 територіальних громад України.

За результатами дослідження першого пілотного Індексу визначили громади, що 2023 року показали вагомий цифровий результат.

Від Болградського району у ТОП-100 лідерів цифрових громад України увійшли Болградська та Тарутинська громади.

Лідерами рейтингу по Одеської області стали Одеська та  Білгород-Дністровська громади, які увійшли у ТОП-100 лідерів цифрових громад України.

На форумі також обговорювались питання щодо можливості впровадження цифрових проектів, які можна додатково ініціювати на місцевому рівні.

Ознайомитися з першим пілотним Індексом цифрової трансформації територіальних громад України можна за посиланням: https://hromada.gov.ua/index на бета-версії вебплатформи Цифрова громада.

У планах на 2024 рік для CDTO та цифрових лідерів на місцях продовжувати роботу в напрямі цифрової трансформації громад. Підтримувати вже наявні проєкти та реалізовувати нові.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.