ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ У 2023 РОЦІ: ПРО РОБОТУ ВІДДІЛУ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

Друк

На території Тарутинської селищної ради функціонують 14 закладів загальної середньої освіти: 1 початкова школа, 4 гімназії, 9 ліцеїв, в яких здобувають освіту 2128 школярів.

Навчально-виховний процес у ЗЗСО громади здійснюють 292 педагогічних працівники.

Для 24 дітей з особливими освітніми потребами в школах громади поряд зі звичною формою організовано інклюзивне навчання у 21 інклюзивному класі. Для 10 дітей з особливими освітніми потребами організований педагогічний патронаж у вигляді індивідуального навчання. Облаштовані ресурсні кімнати для дітей з особливими освітніми потребами у Березинському, Підгірненському, Серпневському ліцеях.

Згідно Державної цільової програми «Шкільний автобус» підвозяться 100% дітей та вчителів, які мешкають поза зоною пішохідної доступності і потребують підвезення. Всього по громаді підвозиться 270 осіб. Підвіз відбувається 5 шкільними автобусами, фінансування яких здійснюється за рахунок бюджету Тарутинської селищної ради.

З 01.10.2023 року безкоштовним гарячим харчуванням охоплені діти 1-4 класів та діти пільгових категорій 5-11 класів за рахунок місцевого бюджету. Вартість харчування з 01.09.2023 року встановлено на рівні не нижче 35 грн.

Кожен заклад в своїй структурі має дошкільний підрозділ. У дошкільних структурних підрозділах здобувають освіту 468 дітей. Всього функціонують 28 груп. Вихованням малят займається 63 педпрацівники. Мінімальна вартість харчування в дошкільних структурних підрозділах громади складає 65 грн. Діти харчуються 100% за рахунок місцевого бюджету.

На кінець навчального 2022/2023 року маємо 5 золотих медалістів:

1 - випускник Серпневського ліцею,

1 – Петрівського ліцею,

2 – Красненського ліцею,

1 – Тарутинського ліцею;

 9 учнів отримали свідоцтво з відзнакою про здобуття базової середньої освіти:

3 учні Березинського ліцею,

1 учень Малоярославецької Першої гімназії,

2 учні Серпневського ліцею,

3 учні Тарутинського ліцею.

 Медалістам та учням, які отримали свідоцтво про здобуття базової середньої освіти з відзнакою, було здійснено виплату, за розпорядженням селищного голови, на суму 19 тис.грн.

 По закінченню проведення ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, згідно підсумкових наказів Департаменту освіти і науки Одеської державної військової адміністрації, 12 призових місць (ІІ та ІІІ) вибороли учні Тарутинської громади. Всі призери, за розпорядженням Тарутинського селищного голови, отримали грошову винагороду в розмірі 1 тис. грн. Крім того, ЛАЗАРЕВ Олександр, учень Виноградівського ліцею, виборов ІІІ призове місце в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з болгарської мови та літератури і отримав винагороду в розмірі 5 тис. грн.

 За підготовку призерів ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в 2022/2023 навчальному році 10 педагогів отримали винагороду на загальну суму 50 тис.грн.

 Крім цього з селищного бюджету протягом року виплачувалась стипендія 54 обдарованим дітям на загальну суму 324 тис. грн., також четверо наших вихованців отримували стипендію Одеської обласної ради, учень Виноградівського ліцею ЛАЗАРЕВ Олександр отримав стипендію Президента України.

 У 2023 році надано одноразову допомогу 18 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених родин для придбання шкільного одягу, спортивної форми та взуття, що склало 54 тис.грн.

 Протягом року відділом освіти, молоді та спорту було отримано 13 ноутбуків для дітей пільгових категорій Слобідської та Малоярославецької Другої гімназій, 10 хромбуків та 3 планшети для учнів з числа переселенців від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, 41 ноутбук та 40 хромбуків для вчителів громади, Тарутинський ліцей придбав 34 ноутбуки, за рахунок коштів селищного бюджету для укомплектування компʼютерних класів, на суму 488 тис.грн. Для 8 закладів освіти та 5 дошкільних підрозділів у вигляді гігієнічних наборів було отримано гуманітарну допомогу, також отримали 23 бокси «Навчально-розвивальні матеріали для закладів дошкільної освіти» від ЮНІСЕФ України та один ноутбук для дошкільного структурного підрозділу Тарутинського ліцею, шкільні рюкзаки для учнів 1-х класів (176 шт.) і 6 рюкзаків від селищної ради, підручники для учнів 5-6 класів в кількості близько 1500 екземплярів.

 Відділ освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради та Тарутинський ліцей отримали Подяку від Українського центру оцінювання якості освіти та Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти за якісну організацію та проведення вступних випробувань у 2023 році.

 З 1-го вересня в Тарутинському та Березинському ліцеях відкриті класи Безпеки.

 У 12 закладах загальної середньої освіти громади функціонує 68 гуртків за такими напрямами: туристсько-краєзнавчий, художньо-естетичний, військово-патріотичний, фізкультурно-спортивний, оздоровчий, еколого-натуралістичний, науково-технічний. Гуртковою роботою охоплено 1132 учні, що складає 53%. Вихованці закладів освіти Тарутинської громади взяли участь більш ніж у 20 конкурсах на рівні обласного та всеукраїнського етапів і отримали дипломи І, ІІ та ІІІ ступенів загальною кількістю більш ніж 250.

 За підсумками проведення обласної виставки досягнень юних натуралістів "Щедрість рідної землі", грамотою Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання за ІІ місце нагороджено відділ освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради.

 Всі заклади освіти громади долучилися до Всеукраїнського соціального проєкту з озеленення шкіл “Flowers4school” і два рази отримали квіти для висадки на пришкільних територіях.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.