ПІДСУМКИ РОБОТИ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ У 2023 РОЦІ: ІНФОРМАЦІЯ ПРО РОБОТУ СЕЛИЩНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ

Друк

Тарутинський селищний центр проводить соціальну роботу з сім'ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги у їх вирішені.

Соціальна робота здійснюється через раннє виявлення сімей, оцінку їх потреб і подальше надання послуг за результатами висновку.

Протягом 2023 року здійснено 238 відвідувань сімей для проведення актів оцінки потреб сім'ї/особи. Соціальними послугами було охоплено 242 сім'ї в яких виховується 441 дитина та 92 особи. Серед таких сімей/осіб найуразливіші категорії населення: внутрішньо переміщені сім'ї, сім'ї, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків, неповні сім'ї, сім'ї/особи, які перебувають у конфлікті з законом, сім'ї, які зазнали насильство, сім'ї, де один чи кілька членів мають інвалідність, особи похилого віку.

Надано 1800 соціальних послуг, серед яких: консультування; екстрене /кризове втручання; соціальна адаптація; соціальна інтеграція та реінтеграція; соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах; соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; представництво інтересів; посередництво; соціальна профілактика; інформування; натуральна допомога.

З метою забезпечення комплексного підходу до подолання домашнього насильства, ефективного реагування на факти насильства в Центрі створена Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті. Відповідно до повідомлень, Мобільною бригадою за звітний період було здійснено: 16 екстрених та 28 планових виїздів, згідно графіку роботи здійснено 11 профілактичних виїздів по населеним пунктам громади. Проведені індивідуальні та групові профілактичні бесіди з попередження домашнього насильства та насильства за ознакою статті. Постраждалим особам надано психологічну підтримку, проінформовано як діяти у повторних випадках вчинення насильства та шляхи запобігання вчиненню дій кривдника. З кривдниками проведено соціальну профілактику та попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинені дії. Під час виїздів, розповсюджувалися інформаційні матеріали (буклети та листівки) за даною тематикою.

Фахівцями із соціальної роботи здійснювалися перевірки цільового використання коштів державної допомоги при народженні дитини та обстеження сімей із зазначенням інформації щодо факту проживання дитини з матір'ю для призначення допомоги на дітей одиноким матерям. Складено 80 актів перевірок.

З метою популяризації сімейних форм виховання дітей, Центром проводилась робота з пошуку кандидатів у прийомні батьки та батьки - вихователі. Минулого року до Одеського обласного центру соціальних служб було направлено на навчання кандидатів у прийомні батьки 3 сім'ї, які отримали відповідні рекомендації.

На території Тарутинської селищної ради функціонує 8 прийомних сімей та 2 дитячих будинків сімейного типу в яких виховується 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі сім'ї перебувають під постійним соціальним супроводом Центру соціальних служб.

З початку ведення воєнного стану в Україні Центр активно працював над залученням в громаду гуманітарної допомоги з метою підтримки сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. Велику підтримку для мешканців громади надали громадські організації: БФ "Питання життя", "UAid Direct", "Unicom media" та благодійні фонди: "Мрій та дій", "Шлях до дому", "Вітри змін", "Мами Одеси", "Карітас Україна" та БФ "Добрий самарянин", який на постійній основі надає допомогу особам похилого віку, ВПО, багатодітним сім'ям та особам з інвалідністю.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.