РОЗГЛЯНУТІ НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Друк

16 січня 2024 року відбулось пленарне засідання позачергової 45-ої сесії Тарутинської селищної ради, на якому розглянуто 18 питань порядку денного та прийняті відповідні рішення.

У засіданні взяли участь: депутат Болградської районної ради Олександр Павлов, заступники селищного голови Олена Сілоч та Олексій Судак, секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова, керівники та працівники структурних підрозділів селищної ради.

Першим депутати розглянули питання «Про внесення змін та доповнень до рішення Тарутинської селищної ради від 22 грудня 2023 року № 2952-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської територіальної громади на 2024 рік». Також були внесені зміни до Програми забезпечення національного спротиву на території Тарутинської селищної ради на 2022-2024 роки з метою придбання дрону для ЗСУ.

Рішенням сесії  переданий моноблок з балансу фінансового управління Тарутинської селищної ради для потреб відділу соціального захисту населення.

Прийнято рішення "Про прийняття гуманітарної (благодійної) допомоги для Березинського ліцею Тарутинської селищної ради» від БФ «Духовне відродження м.Одеси».

Депутати визначили за доцільне передати в оренду частину нежитлової будівлі, площею 16,6 кв. м. в будівлі Тарутинської поліклініки для розміщення діагностичного центру з метою здійснення статутної діяльності орендаря.

Під час пленарного засідання були затверджені: програма реалізації Стратегії реформування шкільного харчування на період до 2027 року в закладах загальної середньої освіти Тарутинської громади та План трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Тарутинської селищної ради на 2024¬2026 роки.

Крім того надана згода на безоплатне прийняття з державної власності у комунальну власність Тарутинської селищної територіальної громади захисної споруди цивільного захисту, що  окремо розташована в смт. Березине, вул. Промислова,13.

На сесії також прийняті рішення з ряду «земельних питань», розгляд яких дозволений чинним законодавством.

У заключній частині засідання депутати розглянули питання «Про затвердження подання щодо пропозицій з перейменування населених пунктів Тарутинської селищної територіальної громади» (з яким можна ознайомитися на сайті Тарутинської селищної ради за посиланням:https://www.tarutyne-sr.gov.ua/selishchna-rada/proekty-ryshen/2024-rik/proekty-sr-45-sesii/#8 ).

Враховуючи результати проведених консультацій з жителями населених пунктів Тарутинської громади, які підлягають перейменуванню, та рекомендації робочої групи щодо перейменування населених пунктів по Тарутинській СТГ депутатами затверджено відповідне подання щодо надання пропозицій з перейменування населених пунктів громади, а саме:

-назву селища Тарутине змінити на селище Бессарабське,

-назву селища Березине змінити на селище Березне,

- назву села Малоярославець Другий зміни на село Ярославець (на честь Ярослава Мудрого),

- назву села Малоярославець Перший змінити на село Прикордонне.

Дане рішення буде направлено до Верховної Ради України.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.