Профорієнтаційна екскурсія до Тарутинського районного суду Одеської області

Друк

Мета проведення екскурсії - це виховання у підростаючого покоління довіри до судової системи, підвищення рівня знань у сфері права та ознайомлення з принципами судочинства. В рамках проведення заходів з неформальної освіти в громаді, а також орієнтації молоді у виборі майбутньої професії у Тарутинському районному суді Одеської області для учнів закладів загальної середньої освіти Тарутинської громади була проведена профорієнтаційна екскурсія. Також учні були присутні на відкритому судовому процесі, після якого мали змогу поспілкуватися з суддями та поставити запитання, які виникли під час засідання. Голова суду Тончева Наталя Миколаївна розповіла учням про керівництво апаратом суду, забезпечення організації роботи структурних підрозділів, взаємодію фахівців у виконанні завдань, покладених на апарат суду. Вихованці мали змогу дізнатися, як вносяться дані до Єдиного державного реєстру судових рішень, здійснюється пошук інформації щодо розгляду потрібної справи. Про це розповіла заступник керівника апарату суду Головирських Наталя Василівна.

Суддя Кравченко Петро Анатолійович ознайомив присутніх з особливостями своєї професії, адже робота судді є надзвичайно складною та відповідальною, зазначивши, що високий рівень професійної підготовки, суворе дотримання процесуальних норм, винесення законного обґрунтованого рішення є однією з найважливіших гарантій забезпечення прав і законних інтересів громадян. Чолак Яна Петрівна також провела невеличкий екскурс щодо роботи секретаря судового засідання.  Наприкінці зустрічі працівники судової установи побажали майбутнім студентам наполегливості та успіхів у навчанні.

Відділ освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради щиро дякує всім працівникам суду за цікаву інформаційну зустріч!

Сподіваємось і в подальшому на плідну співпрацю.

P.S. Діти були вражені вашою роботою та протягом всього часу повернення додому ділилися своїми емоціями та думками. Дякуємо!!!

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.