Виконання місцевого бюджету за три місяці 2023 року

Друк

За перші три місяці 2023 року до доходної частини загального фонду селищного бюджету надійшло 29 882,4 тис. грн. власних надходжень (без врахування міжбюджетних трансфертів), що становить 102,6 відсотків запланованого обсягу доходів на вказаний період, перевиконання доходної частини склало 745,0 тис. грн. По відношенню до 2022 року темп росту надходжень до бюджету за рахунок місцевих податків та зборів склав на 106,6 відсотків, в сумарному вигляді надходження до бюджету збільшилися на 1 839,5 тис. грн. Доходна частина селищного бюджету з врахуванням міжбюджетних трансфертів, що надходять у вигляді субвенцій і дотацій з державного та обласного бюджетів, виконана на 101,5 відсотків.

З початку року до нашого бюджету поступило 21 723,4 тис. грн. офіційних трансфертів. Основні види – це трансферти з державного бюджету, а саме освітня субвенція для виплати заробітної плати педагогічним працівникам загальноосвітніх шкіл і базова дотація. За І квартал 2023 року вказані кошти надійшли в обсязі 12 697,6 тис. грн. та 8 249,4 тис. грн. відповідно. Також до селищного бюджету надходили кошти субвенцій з обласного бюджету, в тому числі субвенція на утримання Комунальної установи «Тарутинський інклюзивно-ресурсний центр» в сумі 357,6 тис. грн., субвенція на утримання Тарутинського соціального гуртожитку для дітей-сиріт у сумі 390,7 тис. грн. та субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у обсязі 28,0 тис. грн.

Слід зазначити, що в умовах воєнного стану пріоритетом Державного бюджету України на 2023 рік є сектор безпеки і оборони, а отже, наявні фінансові ресурси держави насамперед спрямовано на виконання завдань щодо відсічі збройної агресії російської федерації проти України, забезпечення недоторканості державного кордону і захисту держави. Тому друзі і партнери надають допомогу нашій країні у фінансуванні соціальної сфери. На сьогодні Світовий банк у рамках реалізації Проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення спроможностей до стійкого державного управління в Україні» здійснює відшкодування виплати заробітної плати з нарахуваннями педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти. У зв’язку з цим, в поточному році варіативна складова педагогічного навантаження виплачується за рахунок коштів селищного бюджету, на що виділені додаткові кошти.

В І кварталі 2023 року касові видатки загального фонду селищного бюджету склали 48 467,8 тис. грн., в тому числі заробітна плата з нарахуваннями працівників усіх бюджетних установ в галузях освіти, культури, соціального захисту та державного управління склала 36 80,9 тис. грн., оплата за спожиті енергоносії і комунальні послуги 1 839,6 тис. грн., видатки на придбання продуктів харчування склали 595,14 тис. грн.. Станом на 1 квітня 2023 року відсутня кредиторська заборгованість по захищеним статтям бюджету, всі соціальні виплати здійснені в повному обсязі.

На підтримку закладів КНП «Тарутинська центральна лікарня» та КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги», які надають мешканцям нашої громади і внутрішньо переміщеним особам медичні послуги, з селищного бюджету за перші три місяці цього року було спрямовано 4 826,6 тис. грн., видатки на матеріальну підтримку соціально вразливих верств населення склали 990,8 тис. грн.

За І квартал 2023 року комунальним підприємствам, що надають мешканцям громади житлово-комунальні послуги, надано дотацію у сумі 706,6 тис. грн., також 594,5 тис. грн. спрямовано на відшкодування різниці між встановленим розміром тарифів на водопостачання, водовідведення, вивозу побутового сміття та економічно обґрунтованими витратами на виробництво і надання вказаних послуг.

Марина КОНСТАНДОГЛО - начальник фінансового управління

Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.