Сімейний патронат

Друк
20 квітня 2023 року в Тарутинській районній філії Одеського обласного центру зайнятості Службою у справах дітей Тарутинської селищної ради спільно з завідувачем сектору «Тарутинське бюро правової допомоги» відбулась зустріч з громадянами, які перебувають у центрі на обліку, з метою популяризації послуги патронату та пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

Що таке патронат?

Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, потребує захисту у сім’ї патронатного вихователя та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Чому ця послуга потрібна саме сьогодні?

Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга патронату над дитиною набуває ще більшої актуальності. Дитині це дасть безпеку, догляд, виховання та реабілітацію в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними, а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.

Хто такий патронатний вихователь?

Патронатний вихователь – особа, яка на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини/дітей, влаштованої/них в її сім’ю. Патронатні батьки проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які через складні життєві обставини не можуть бути з рідними мамою і татом. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Яку підтримку будуть отримувати патронатні вихователі?

  • Патронатні вихователі отримують оплату (грошову винагороду) за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості. Оплата послуги патронату складається з соціальної допомоги на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом у два з половиною прожиткові мінімуми для дитини відповідного віку на місяць та грошового забезпечення за надану патронатним вихователем послугу обсягом у п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

 

У разі прийняття рішення стати патронатним вихователем, просимо звертатися до служби у справах дітей Тарутинської селищної для отримання більш детальної інформації за адресою: смт. Тарутине, вул. Центральна, 122.


Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.