28 лютого відбулося пленарне засідання сесії Тарутинської селищної ради

Друк

28 лютого 2023 року відбулося пленарне засідання чергової 32-ї сесії селищної ради VIII скликання під головуванням секретаря Тарутинської селищної ради Анетти Куракової.

Перед початком засідання депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять співвітчизників, загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

У роботі сесії взяли участь 17 депутатів селищної ради, які розглянули 68 питань порядку денного.

При затверджені порядку денного пленарного засідання було знято 9 земельних питань із загальної кількості (77), у зв’язку з тим, що на пленарному засіданні не була достатня кількість депутатів для розгляду цих питань, тобто ¾ від загальної кількості.

Депутати селищної ради затвердили програми:

- забезпечення публічної безпеки та порядку, протидії злочинності на території Тарутинської селищної ради в Одеській області на 2023 рік;

-підвищення спроможності та поліпшення умов несення служби на українсько-молдавському державному кордоні на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Тарутине» Білгород-Дністровського прикордонного загону на 2023 рік;

- взаємодії органу місцевого самоврядування Тарутинської селищної територіальної громади та органів виконавчої влади Болградського району Одеської області на 2023 рік;

- облаштування та обслуговування «Пунктів незламності» (пунктів обігріву) по Тарутинській селищній територіальній громаді на 2023-2025 роки;

- зміцнення законності, безпеки та порядку на території Тарутинської селищної територіальної громади «Безпечне Тарутине» на 2023 рік.

Був заслуханий звіт голови постійної комісії селищної ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту Федори Дерменжі про участь депутатів селищної ради в роботі сесій та засіданнях постійних комісій у 2022 році.

Також депутати заслухали стан виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тарутинської селищної ради за 2022 рік та Комплексної програми соціальної підтримки населення Тарутинської селищної ради на 2021-2023 роки.

У ході засідання депутати розглянули та затвердили звіт з виконання рішення Тарутинської селищної ради від 24 грудня 2021 № 1586-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної ради на 2022 рік» та внесли зміни та доповнень до рішення Тарутинської селищної ради від 23 грудня 2022 року № 2419-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної ради на 2023 рік».

Окрім того були прийняті рішення з ряду кадрових питань.

У заключній частині пленарного засідання депутати розглянули земельні питання, які дозволені до розгляду чинним законодавством. Одне із земельних питань, а саме «Про затвердження переліку земельних ділянок, право оренди на які підлягають продажу на земельних торгах» не прийнято депутатами із-за недостатністю голосів.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.