Трудові гарантії та пільги для військовослужбовців

Друк

На початку жовтня спеціалістами сектору "Тарутинське бюро правової допомоги" відділу правової допомоги Арцизького МЦ з надання БВПД в Болградському районному секторі 2 філії Державної установи «Центр пробаціі» в Одеській області для клієнтів пробації було проведено  групове консультування на тему: "Трудові гарантії та пільги для військовослужбовців".

Найважливішими функціями держави є захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки, що і роблять наші незламні військовослужбовці.

Законами України "Про військовий обов’язок і військову службу" та "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" передбачені такі гарантії та пільги для даної категорії працівників:

- Збереження місця роботи (посади) (ст. 119 КЗпПУ);

- Переважне право залишення на роботі (ч. 9 ст. 42 КЗпП Україні);

- Право на щорічну відпустку (п. 2 ч. 1 ст. 9 Закону України "Про відпустки");

- Безперервність стажу роботу (ст. 2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»);

- Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»).

Нагадуємо, що за отриманням більш детальної інформації, консультацій чи роз'яснень з правових питань Ви можете звернутись до сектору "Тарутинське бюро правової допомоги" за адресою: смт Тарутине, вул. Центральна, 124. Тел. 04847 4 04 47

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.