Робоча нарада з головами громад Болградського району

Друк

          19 жовтня 2022 року в м.Арциз відбулася робоча нарада з головами громад Болградського району з питань розселення внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів в Болградському районі та облаштування укриттів у закладах освіти, яку провів заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації  Ігор Ткачук.

          Нарада проведена за участю: начальника служби у справах дітей Одеської ОВА Наталії Утюпіної, директора Департаменту освіти і науки Одеської ОВА О.Лончак, начальника Болградської РВА Г. Бамбури, першого заступника начальника Болградської РВА Д. Байлука, заступника начальника Болградської РВА В. Кулика.

          Під час наради обговорювались актуальні питання стосовно розміщення внутрішньо-переміщених осіб та підготовки місць компактного проживання ВПО, використання освітніх субвенцій у поточному році та її залишків за 2021 рік, про хід проведення робіт з ремонту та облаштування укриттів у закладах освіти.

          Стан готовності місць компактного проживання внутрішньо-переміщених осіб був обговорений по кожній громаді. Керівництво Одеської ОВА та Болградської РВА вкотре наголосили на необхідності пошуку та облаштування місць компактного проживання ВПО. Громади Болградського району повинні бути готовими до прийняття осіб, яких будуть примусово евакуйовувати з територій, де йдуть активні  бойові дії та зруйнована критична інфраструктура.

          Крім того заступник начальника Одеської ОВА  Ігор Ткачук акцентував увагу на забезпеченні харчуванням та медичним супроводом ВПО та організації їх працевлаштування спільно з районними центрами зайнятості. Керівникам громад дано доручення організувати надання соціальних послуг ВПО та навчальний процес дітей ВПО.

         Також представниками влади обговорювалось питання розподілення освітньої субвенції в поточному році та залишків субвенції 2021 року.

         Начальник служби у справах дітей Одеської ОВА Наталія Утюпіна обговорила з присутніми нагальні проблеми, які стосуються діяльності зазначеної служби. Ознайомлюючи учасників наради із завданнями, над якими сьогодні працює служба у справах дітей, вона закликала голів територіальних громад Болградського району посили організаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців громад у напрямку створення патронатних родин різних категорій, куди будуть влаштовуватись діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

         По завершенню робочої зустрічі керівники району та громад обговорили проблемні питання щодо розміщення ВПО.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.