Про надання одноразової матеріальної допомоги

Друк

Тарутинська селищна рада завжди дбає і допомагає мешканцям громади. Прагнучи допомогти населенню селищної ради були прийняти та затвердженні: Комплексна програма соціальної підтримки населення Тарутинської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки, Комплексна програма підтримки військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, осіб які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту,що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, а також членів сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю у зазначених акціях Тарутинської селищної ради на 2021-2023 роки. Одноразова грошова допомога надається у разі тривалої хвороби, смерті близьких родичів, стихійного лиха та інших особливих обставин.

Звернення громадян щодо надання матеріальної допомоги розглядаються відповідною комісією селищної ради. Даний вид допомоги надається один раз на рік. До уваги комісії беруться надані документи та враховуються пропозиції членів комісії. Звернення громадян на надання матеріальної допомоги вирішуються позитивно.

Станом на 01 вересня 2022 року матеріальну допомогу отримали 281 мешканець Тарутинської громади на загальну суму 1350,0 тис.грн., з них:

- за рішенням сесії селищної ради цільова адресна допомога надана 14 жителям громади на суму 245,0 тис. грн.;

- 17 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС отримали допомогу на суму 17,0 тис. грн;

- 5 учасникам антитерористичної операції надана допомога на суму 65,0 тис. грн.;

- 62 учасника бойових дій отримали матеріальну допомогу на загальну суму 73,0 тис. грн.;

- 183 жителя громади, які потребують лікування та перебувають у скрутному матеріальному становищі, отримали допомогу на загальну суму 950,0 тис. грн.

У окремих випадках, коли людина потребує тривалого лікування чи на лікування необхідна велика сума коштів, Тарутинська селищна рада формує пакет документів та направляє до Одеської обласної ради щодо надання допомоги за рахунок коштів обласного бюджету. Так, у 2022 році матеріальну допомогу з обласного бюджету отримав 21 житель громади на суму 276, 9 тис.грн.

Питання надання матеріальної допомоги є одним із пріоритетів роботи Тарутинської селищної ради, вона направлена на те, щоб максимально допомогти жителям громади та підтримати їх у скрутний час.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.