Відбулося засідання адміністративної комісії селищної ради

Друк

30 серпня 2022 року в Тарутинській селищний раді під головуванням секретаря виконкому селищної ради Олени Абрамової відбулося засідання адміністративної комісії.
Адміністративна комісія розглянула питання про адміністративне правопорушення стосовно фізичної особи-підприємця за ч.2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння в період обмеженого часу доби, який визначений наказом голови Одеської військової адміністрації від 26.06.2022р.
За дане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (6800грн. – 13600 грн.) Після розгляду питання порядку денного засідання, комісія прийняла рішення про накладення на фізичну особу-підприємця адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 6800грн.

Протягом 2022 року адміністративною комісією при виконавчому комітеті Тарутинської селищної ради накладені адміністративні стягнення на 5 фізичних осіб-підприємців Тарутинської громади у розмірі 6800грн. з кожного.

Під час засідання комісії директором Тарутинського ліцею, депутатом Тарутинської селищної ради, членом адміністративної комісії О.Ткаченко, порушено питання стосовно посилення контролю щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів молоді та неповнолітнім особам, які у вечірній час вживають спиртні напої на території ліцею та спортивного майданчику.

Шановні батьки! Не забувайте про те, що:

- якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п'яному вигляді, правоохоронцями складається протокол на його батьків за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Після чого батьків підлітка - правопорушника чекає суд, який розглядає такі протоколи і, відповідно, виносить рішення про покарання. Штраф, як правило, від п’ятидесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян;

- якщо ж дитині від 16 до 18 років, то за розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях, правоохоронцями складається протокол на неповнолітнього за ст.178 КУпАП «Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді». Таке правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Алкоголізм – це хвороба розуму, душі і тіла водночас. Наша біда полягає в тому, що алкоголізм в Україні молодшає з кожним роком. Сьогодні він уже з дитячим обличчям. Важко надіятися, що з підлітка виросте нормальна людина, якщо він пристрастився до чарки. Тож, шановні батьки, здоров’я ваших дітей та їх майбутнє насамперед залежить від вас!
Звертаємо увагу суб’єктів господарювання щодо дотримання правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, забезпечення їх високої якості та захисту здоров’я громадян, визначених Законом України від 19.12.1995р. №481/95-ВР, зі змінами «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Відповідно до п.13 ч.1 ст.8 Закону України «Про правовий режим військового стану», указами Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення військового стану в Україні», від 24.02.2022 №68/2022 «Про утворення військових адміністрацій, Порядку заборони торгівлі зброєю, сильнодіючими хімічними і отруйними речовинами, а також алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, в умовах правового режиму військового стану в Україні або окремих її місцевостях, затвердженим Постановою Кабінету України від 29.12.2021 №1457, з метою забезпечення громадського порядку під час дії військового стану в Україні, згідно з наказом голови Одеської обласної військової адміністрації дозволено торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, з 9 годин 00 хвилин до 20 години 00 хвилин виключно в магазинах, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.