01 липня 2022 року волонтером пробації Ольгою Китаєвою було проведено захід щодо порядку вручення військових повісток та їх видів

Друк

01 липня 2022 року волонтером пробації Ольгою Китаєвою було проведено захід щодо порядку вручення військових повісток та їх видів, а також щодо відповідальність за нез’явлення за повісткою про виклик до військкомату, в якому прийняв участь клієнт Болградського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області.

Пані Ольга зазначила, що Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України - цє є обов’язком громадян України (стаття 65 Конституції України). У період мобілізації підлягають призову усі громадяни віком від 18 до 60 років (переважно чоловіки), які можуть виконувати військовий обов’язок.

В ході бесіди волонтер пробації обговорила з засудженим найбільш актуальні питання щодо порядку вручання військових повісток про виклик до військомату, а також розповіла про чотири види документів, які можна назвати загальним терміном «повістка»:

Повістка, яка вручається з метою уточнення облікових даних;

- Повістка на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК);

Повістка-призов на строкову військову службу;

- Мобілізаційне розпорядження

Ольга Китаєва наголосила на тому, якщо була отримана повістка про виклик до військомату, то особа зобов’язана з’явитися за нею до вказаного в ній районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки у визначені нею дату і час. У разі неявки за викликом до військкомату передбачене покарання як адміністративне (ст. 210 КПУ - штраф від 510 грн до 1700 грн), так і кримінальне (ст. 335 КК - ).

По закінченню зустрічі суб’єкт пробації поділився враженнями від участі у заході.

 

 

Болградський районний сектор № 2

філії Державної установи «Центр пробації»

в Одеській області

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.