26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії

Друк

Минув 36 рік, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився пізніше. Цей день не минув безслідно, він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

Трагедія 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС в одну мить стала чорною сторінкою в історії України, перетворивши мальовничі землі в огороджену колючим дротом територію смертельної небезпеки. Світ ще не знав такого масштабного та тривалого за наслідками техногенно-екологічного лиха.

Ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, заплатили за порятунок світу найдорожчим - своїм здоров’ям. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя, практично всі хворіють і потребують належного медичного та соціального забезпечення.

Шановні ліквідатори, ми низько схиляємо перед вами голови, сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за виконаний громадянський обов’язок, за порятоване вашими зусиллями людство.

Бажаємо усім ліквідаторам і переселенцям, усім, чия доля обпалена Чорнобильським лихом, родинного затишку, добробуту, достатку, здоров’я і надії.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.