Про попередження домашнього насильства

Друк

         19 листопада 2021 року в Тарутинській селищній раді відбулось засідання Координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, попередження домашнього насильства в сім’ї, насильства за ознакою статі та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника селищного голови Валерія Дундера.

          Про стан роботи мобільної бригади надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі доповіла директор Тарутинського селищного центру соціальних служб Марія Кащі. В цьому році до центру соціальних служб надійшло 81 повідомлення щодо вчинення домашнього насильства по відношенню до 65 сімей, в яких виховується 72 дитини; повторних повідомлень - 16. Мобільною бригадою було здійснено 24 екстрених, 41 плановий та 15 профілактичних виїздів. Під час виїздів постраждалим особам та членам їх сімей було надано 218 соціальних послуг. Кожна постраждала особа поінформована про її права та можливість отримання допомоги; проводяться індивідуальні та профілактичні бесіди з попередження домашнього насильства; надаються консультації щодо налагодження взаєморозуміння і поваги один до одного в родині та недопущення насильства і конфліктів в сім’ї.  В 2021 році по відношенню до дітей щодо вчинення домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, повідомлень не надходило.

         Заступник селищного голови В.Дундер звернув увагу членів координаційної ради на взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а також на захист прав та інтересів дітей у випадках домашнього насильства між батьками.

         Спеціаліст І категорії відділу соціального захисту населення Ірина Попаз поінформувала координаційну раду про план заходів, що будуть проведені у Тарутинській громаді закладами освіти, культури, спеціалістами центру соціальних служб, служби у справах дітей, відділу соціального захисту та іншими структурами до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня.

         Попередження домашнього насильства є важливим питанням сьогодення, через те, що насильство в сім'ї стало майже буденним явищем. Потерпілими від нього здебільшого стають жінки і діти. Близько половини сімейно-побутових конфліктів залишаються латентними, бо їх жертви або не бажають, або соромляться повідомляти до поліції про такі факти. Тому, структурними підрозділами, які відповідальні за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім'ї, вживаються усі можливі заходи, щоб заподіяти цьому явищу, уникнути повторного злочину та вчасно надати необхідну допомогу сім'ї, жінці, чоловіку чи дитини.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь