Другий квартал поспіль Тарутинська громада посідає 5 місце за моніторингом територіальних громад Одеської області

Друк

 

Департаментом  економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації  щоквартально проводиться моніторинг діяльності сільських, селищних, міських голів територіальних громад Одеської області у розрізі 91 громади області.  Аналіз результатів проведення моніторингу за ІІ квартал 2021 року був розглянутий та обговорений 14 вересня 2021 року на селекторній нараді голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького  з  головами райдержадміністрацій, районних рад, територіальних громад та міст обласного значення.

       За даним моніторингом Тарутинська громада  входить до ІV групи, в якій 24 громади та в кожній із них населення складає понад 15 тисяч осіб.              Моніторинг проведений за 22 показниками з таких напрямів: освіта та культура, охорона здоров’я та соціальний захист, економічний розвиток та соціальна сфера.

       Другий квартал поспіль Тарутинська громада посідає 5 місце за цим моніторингом. Наша селищна рада поступається тільки Авангардівській, Овідіопольській, Таїровській селищним та Фонтанській сільській радам.

       Показники  діяльності Тарутинської громади наступні:

- укладення декларацій про вибір лікаря - 1 місце,

- рівень охоплення обов’язковими профілактичними щепленнями населення –  1 місце,

- створення центру надання адміністративних послуг - 1 місце,

- рівень забезпечення пільгової категорії населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення – 3 місце,

- темпи зростання податку на доходи фізичних осіб -  7 місце,

- рівень сплати орендної плати сільськогосподарськими підприємствами за користування земельними ділянками – 7 місце,

- темпи зростання земельного податку - 12 місце,

- використання широкосмугового інтернету із швидкістю не менше 100 Мбіт/с у закладах дошкільної та загальної середньої освіти - 14 місці,

- рівень охоплення дошкільною освітою дітей віком від 3 до 6 років - 17 місце,

- рівень середньої заробітної плати – 20 місце.

         Моніторинг територіальних громад Одеської області дає можливість об’єктивно сприйняти результати діяльності всієї Тарутинської громади за перше півріччя роботи у 2021 році. Апаратом Тарутинської селищної ради зроблені відповідні висновки та прийняті рішення щодо подальшої роботи.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь