Заступник селищного голови Олена Сілоч взяла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Друк

30 липня 2023 року начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура. голова Болградської районної ради Михайл Садаклієв, заступник Тарутинського селищного голови Олена Сілоч та голови інших територіальних громад району взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулось під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

З вітальними словами до учасників Конгресу звернулися: Президент України Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, голова Президії Конгресу, Прем’єр - міністр України Денис Шмигаль, голова Верховної Ради України Руслан Стєфанчук.

Також учасників заходу привітала Президентка Європейської комісії Урсула Фон Дер Ляєн та генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі.

Під час засідання присутні обговорили  наступні питання:

-  Забезпечення стійкості роботи критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2023-2024 року; про заходи забезпечення готовності об’єктів комунальної та енергетичної інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 року з боку органів центральної влади; про підтримку України з боку міжнародних партнерів у питаннях сталого функціонування об’єктів комунальної та енергетичної інфраструктури; про заходи із забезпечення готовності об’єктів комунальної та енергетичної інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 року у регіонах країни.

- Зовнішня політика України: спільні виклики та завдання для дипломатів місцевого самоврядування; шлях до європейської та євроатлантичної інтеграції, спільні виклики та завдання для дипломатії та місцевого самоврядування.

- Про стан виконання державного та місцевих бюджетів у І півріччі 2023 року та пріоритети використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану. 

      По завершенні засідання представники органів місцевого самоврядування мали змогу звернутись до очільників президії Конгресу місцевих та регіональних влад з запитанням.

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки засідання та за результатами заходу надав відповідні доручення.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.