Просимо підтримати петицію щодо присвоєння звання Героя України Грамі Артуру Васильовичу!

Друк

28 липня 2023 року на сайті Президента України оприлюднена електронна петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Грамі Артуру Васильовичу (22.03.1991 - 11.07.2023), уродженцю та мешканцю смт Тарутине, який загинув захищаючи нашу країну та її народ від російської збройної агресії.

Повний тест петиції додається.

Просимо усіх небайдужих підтримати петицію та підписати її на сайті Президента України!

Посилання на петицію:

https://petition.president.gov.ua/petition/200602

Артур – мужньо і чесно виконував свій військовий обов’язок перед країною та ціною власного життя відстоював свободу кожного та  своєї держави!

Тарутинська селищна рада просить усіх мешканців громади та всіх небайдужих підтримати петицію, адже це те найменше, що ми можемо зробити, аби вшанувати вічну та світлу пам'ять свого земляка і патріота.

Петиція буде розглянута Президентом України після того, як на її підтримку буде зібрано не менш як 25000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення.

Текст петиції:

Шановний пане Президенте!

             Тарутинська селищна рада Болградського району Одеської області просить Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) Грамі Артуру Васильовичу, 22.03.1991р.н., уродженцю та мешканцю селища Тарутине, військовослужбовцю Збройних Сил України, який загинув 11 липня 2023 року, відстоюючи суверенітет  та незалежність нашої країни.

             З другого дня війни Грама А.В. став на захист Батьківщини. Спочатку він проходив службу у роті охорони при Другому відділі Болградського районного центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, а у травні 2022 року був направлений на службу у 28 окрему механізовану бригаду.

             Артур Васильович із честю та гідністю виконав свій обов’язок щодо захисту нашої держави. Понад рік він перебував на передовій, став досвідченим бійцем, брав участь у звільнені Миколаївської області та Херсону. За мужність, самовідданість та зразкове виконання службового обов’язку нагороджений медаллю «За оборону рідної держави» та  відзнакою командувача Сухопутних військ ЗСУ «За звитягу».

             Його дуже поважали бойові побратими, бо він був хоробрим воїном, зразком незламності та міцності духу, доброю і чуйною людиною.

             За непересічні особисті якості Граму А.В. направили на навчання до школи сержантів, у квітні 2023 року він отримав звання молодшого сержанта. Але командувати взводом йому не судилося, 11 липня 2023 року Артур Васильович загинув на бойовій позиції поблизу селища Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

             У мирний час Грама А.В. був кухарем, а в останні роки навчав та виховував молодь - працював майстром виробничого навчання ДНЗ «Тарутинський професійний аграрний ліцей». Він мав багато планів, які, нажаль, не встиг втілити в життя. Безутішними залишилися дружина та 9-річний син.

             Грама А.В. гідно та віддано виконував поставлені завдання із захисту України і віддав за неї та за кожного з нас найцінніше - своє життя. Мешканці Тарутинської територіальної громади Болградського району Одеської області пишаються незламністю та патріотизмом свого земляка. Він до останнього подиху був вірним присязі, українському народові та своїй країні. Він справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно).

З повагою

Тарутинський селищний голова                                               Сава  ЧЕРНЄВ

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.