Щодо ситуації з водопостачанням в смт Серпневе

Друк

Протягом 2021-2023 років в смт Серпневе склалася непроста ситуація з водопостачанням, яка потребувала вирішення: затрати на постачання води (оплата за електроенергію та оплата праці) є набагато більшими, ніж надходження за спожиту воду.

Тарутинською селищною радою проведений аналіз надання послуг комунальним підприємством «Лейпциг» (смт Серпневе) та він показав наступне. Наприклад, за І півріччя 2023 року проведені видатки на суму 434,9 тис.грн., подано води із свердловини 8450 м.куб., з яких за споживання населенням сплачено лише за 3825 м.куб. на суму 87,9 тис.грн.

Різниця між поданою та спожитою водою 4625 м.куб., свідчить про те, що вода або уходить у грунт із-за пошкодження водопроводу, або до водопроводу є самопідключення. Крім цього, не всі споживачі води добросовісно сплачують КП «Лейпциг» за надання послуг.

Була проведена співбесіда з керівником комунального підприємства щодо вжиття заходів зі зменшення втрат води або зменшення фінансового ресурсу.

В результаті обговореного питання прийнято рішення про поточний ремонт частини водогону, де була проблемна ситуація, на що були виділені кошти з місцевого бюджету.

Окрім того, за інформацією керівництва КП «Лейпциг» господарі домоволодінь не хочуть укладати договори на водопостачання з комунальним підприємством, а також відмовляють співробітникам КП у перевірці лічильників з обліку води. З 2020 року у смт Серпневе постійно порушувалось питання щодо виведення лічильників обліку води у місця, які доступні до перевірки.

На даний час Тарутинською селищною радою вживаються заходи щодо врегулювання цієї проблеми.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.