Якщо у вас є необхідність звернення до місцевої влади

Друк

Тарутинською селищною радою вживаються невідкладні заходи щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадян на особистий прийом громадян та письмові звернення, обов’язкове одержання вчасної, обґрунтованої відповіді, неухильного виконання норм Закону України “Про звернення громадян”, упорядкування роботи із зверненнями громадян.

Голова Тарутинської селищної ради Сава Чернєв та посадові особи: секретар селищної ради Анетта Куракова, заступник селищного голови Олена Сілоч, секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова проводять особистий прийом громадян регулярно у встановлені дні та години згідно затверджено графіку відповідно до рішення виконавчого комітету селищної ради від 22.12.2022 №588.

Ознайомитись з графіком прийому громадян керівництвом Тарутинської селищної ради можна на веб-сайті селищної ради за посиланням: https://www.tarutyne-sr.gov.ua/kerivnytctvo/grafiky-osobystogo-pryuomu/ та в фойє адміністративного приміщення Тарутинської селищної ради.

Під зверненнями громадян слід розуміти викладені в усній або письмовій формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги.

Звернення може бути подано окремою особою (індивідуальне) або групою осіб (колективне).

Якщо звернення від громадянина (громадян) надсилається в електронному вигляді (електронною поштою), в ньому має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику надсилається відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним.

Також звернення або запит від громадянина (громадян) може бути надіслано поштою із зазначенням точної зворотної адреси для надання відповіді.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запитувач має право звернутися до селищної ради із запитом на інформацію не залежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

До Тарутинської селищної ради надходять звернення громадян, в яких найчастіше порушуються питання, а саме:

- земельних відносин, щодо приватизації земельних ділянок, виділення земельних ділянок під будівництво житла, інших господарських будівель і споруд;
- з питань соціального захисту населення;
- з питань комунального господарства;
- питання житлового господарства;
- екології та природних ресурсів;
та інші.

Більшість звернень вирішуються позитивно, на деякі надаються роз’яснення згідно чинного законодавства.

Рішення про відмову в задоволенні вимог, викладених у зверненні, доводиться до відома заявника з посиланням на статтю 15 Закону України “Про звернення громадян”, викладенням мотивів відмови, а також із роз’ясненням порядку оскарження прийнятого рішення.

Загальний відділ

Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.