В Тарутинській селищній раді відбулася апаратна нарада

Друк

10 квітня 2023р. Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів апаратну нараду з керівниками комунальних некомерційних підприємств та начальниками структурних підрозділів Тарутинської селищної ради. У апаратній нараді також взяли участь секретар селищної ради Анетта Куракова, секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова та заступник селищного голови Олена Сілоч.

На початку апаратної наради селищний голова від усіх присутніх привітав головного лікаря КНП «Тарутинська центральна лікарня» Юрія Савицького з ювілейним Днем народження та побажав миру, міцного здоров’я, благополуччя та подальших професійних успіхів.

У ході апаратної наради керівники КНП та структурних підрозділів поінформували про роботу за попередній період та заходи на поточний тиждень.

З метою забезпечення безперебійного надання медичних послуг Благодійна організація «БФ "UA Брокери без кордонів Україна» передала Тарутинській лікарні дизель-генератор на 250 кВт.

КНП «Тарутинська ЦЛ» працює у штатному режимі: проводиться прийом, діагностика та лікування хворих. За минулий тиждень було госпіталізовано 62 хворих, виписано – 73, народилося 3 дитини.

Медичними працівниками КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» за період з 27 березня по 7 квітня було прийнято 3182 мешканця громади, з них: 2637 дорослих та 545 дітей. 93 мешканця ОТГ було оглянуто сімейними лікарями на виїздах. В денних стаціонарах проліковано 190 осіб. За звітний період: проведено 17 цитологічних досліджень, виявлено 11 патологій; охоплено щепленням від коронавірусної хвороби 63 особи.

На обліку відділу соціального захисту населення перебуває 1555 ВПО, знято з обліку – 810 осіб. Минулого тижня працівники відділу соціального захисту та територіального центру соціального обслуговування працювали з благодійними фондами щодо соціальної підтримки вразливих категорій населення.

За інформацією керівника КП «ВУЖКГ» Максима Абаржи ліквідовані прориви водопровідних мереж у смт.Тарутине; вирішується питання щодо ліквідації перебоїв з водопостачання по узвозу Халікова Опанаса.

В центральному парку Тарутине на минулому тижні було висаджено 60 саджанців дерев та 80 кущів роз. Роботи з благоустрою в парковій зоні селища Тарутине продовжуються. Селищний голова Сава Чернєв надав доручення відповідальним особам на поточному тижні здійснити заходи щодо утримання територій усіх населених пунктів громади у належному стані.

В.о.начальника відділу економіки, інвестицій та сільського господарства Тарутинської селищної ради Ганна Масленкова доповіла про стан озимих культур у сільськогосподарських підприємствах громади. Майже усі озимі культури на полях громади у задовільному стані завдяки дощам, які пройшли останнім часом. Середній рівень опадів по Тарутинській громаді - 40 мм.

У квітні місяці заплановано проведення обстежень «Місцевої пожежної охорони «Серпневе» та Пунктів Незламності, які розташовані на території Тарутинської селищної ради. Прийнято рішення сесії Тарутинської селищної ради від 06.04.2023р. «Про утворення «Місцевої пожежної команди «Ярове» у складі комунальної установи «Місцевої пожежної охорони «Серпневе»» Тарутинської селищної ради».

Відділом містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства: розглянуто  4 технічних документації із землеустрою щодо надання земельних ділянок для обслуговування присадибних ділянок; відпрацьовано 32 заяви власників житла, які прихистили у себе ВПО. Згідно розпорядженням Тарутинської селищної ради від 28.03.2023 №37-ОД до 15 квітня  продовжується опалювальний сезон у  КНП «Тарутинська центральна  лікарня», КНП «Тарутинський Центр первинної медико – санітарної допомоги», територіальному центру соціального обслуговування, закладах освіти, засновником яких є Тарутинська селищна рада.      12-13 квітня у всіх населених пунктах громади проводиться День довкілля та День благоустрою.

Відділом земельних ресурсів: підготовлені акти обстеження водних об’єктів, відправлені на реєстрацію до Державного реєстратора 38 договорів з фізичними особами: надані відповіді на 2 депутатські запити.

Відділом освіти, молоді та спорту за звітній період проведені наради: з заступниками директорів шкіл, з психологами та соціальними працівниками, з відповідальними за проведення в закладах освіти НМТ; проведено засідання творчої групи вчителів фізичної культури щодо організації проведення гри «Сокіл» («Джура») на рівні громади; організований виїзд до Рівненського ліцею з питання облаштування класу безпеки.                                                                                                Учень Виноградівського ліцею Олександр Лазарєв 8 квітня взяв участь у Всеукраїнській олімпіаді з болгарської мови та літератури, де посів ІІ місце.

В закладах культури Тарутинської громади проведені тематичні заходи з нагоди першої річниці визволення українських міст від рашистських загарбників; проводяться заходи щодо збереження традицій та обрядів національностей нашого краю та благодійні заходи на підтримку ЗСУ. Народні танцювальні колективи «Надежда» та «Талісман» Тарутинського БК взяли участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Весняний розмай талантів» та посіли І місце. Крім того танцювальний колектив «Талісман» був учасником всеукраїнського патріотичного багатожанрового конкурсу мистецтв «Душа України» та отримав диплом Гран-Прі.

За інформацією начальника фінансового управління Марини Констандогло доходна частина місцевого бюджету Тарутинської селищної ради за І кв.2023р. виконана на 102%.

У ході апаратної наради селищним головою надано ряд рекомендацій та доручень керівникам НКП та структурних підрозділів селищної ради.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.