Щороку в квітні відзначаються День довкілля та День Землі

Друк

Традиційно щороку в квітні відзначаються День довкілля та День Землі. Завдяки широкій підтримці громадських організацій, представників органів влади, небайдужих громадян ці свята стали днями активних практичних дій на захист навколишнього середовища. Це є доказом того, що українське суспільство виявляє зацікавленість до розв’язання екологічних проблем та дбає про забезпечення права громадян на безпечне довкілля.

Сьогодні, більше нiж коли-небудь, збереження життя на Землі вимагає від нас почуття загальної відповідальності. Тенденції останніх десятиліть наочно переконують, що сучасний світ опинився на межі катастрофи. Руйнівні урагани, повені, буревії, забруднення повітря, ґрунту та води, винищення величезної кількості представників тваринного та рослинного світу, загрозлива тенденція кліматичних змін – все це говорить про те, що людство постало перед дилемою: або воно змінить своє ставлення до природи або незабаром перестане існувати. Щоб пробудити приспану пильність людства, спонукати його до негайних дій започатковані День Довкілля та День Землі.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 №777-р "Деякі питання проведення щорічної акції "За чисте довкілля" та дня благоустрою територій населених пунктів" та з метою утримання територій населених пунктів у належному стані, передбачено проведення у квітні-травні щорічної акції з благоустрою "За чисте довкілля" та Дня благоустрою територій населених пунктів".

Пунктом 1 зазначеного розпорядження передбачено проведення в рамках акції "За чисте довкілля" Дня благоустрою територій населених пунктів (День довкілля) у третю суботу квітня.

У 2023 році це 15 квітня, на 16 квітня припадає Великдень, з 17 по 23 квітня проходитимуть поминальні дні, в які більшість громадян України роз’їдуться по кладовищах вшанувати пам’ять померлих родичів та привести у належний стан місця їх поховань.

Враховуючи вищевикладене, рекомендуємо провести День благоустрою територій населених пунктів 12-13 квітня 2023 року на підпорядкованої території із залученням підприємств, установ, організацій, населення з висвітленням у засобах масової інформації та здійснити комплекс заходів щодо:

- упорядкування та приведення у належний санітарний стан прибудинкових

територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, місць для вигулу домашніх тварин, вулиць, доріг, тротуарів та велосипедних доріжок, зупинок міського транспорту;

- висадки зелених насаджень, підсіву газонів, квітників та ремонту об’єктів зеленого господарства;

- ліквідації стихійних сміттєзвалищ та упорядкування існуючих;

- очищення від сміття берегів річок, озер, ставків розчищення та упорядкування водних джерел;

- приведення в належний стан кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань.

Загалом День довкілля  дозволяє оцінити стан природного середовища, в якому ми живемо, надають можливість уважніше замислитися над діями, вчинками та майбутніми кроками, які кожен з нас зробить у своєму житті для збереження, відновлення довкілля та з’ясувати свою роль у збереженні нашої планети, її екосистеми і ресурсів.

Відділ містобудування, архітектури,

інфраструктури та ЖКГ  Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.