Зберігаємо народні традиції

Друк

Згідно з традиціями болгарського народу 14 лютого відбувається перше символічне обрізання виноградної лози в новому році. Цей день відмічають як свято «Трифон Зарізан». І в разі, якщо всі традиції свята дотримані, винороба очікує добрий врожай винограда і як наслідок, смачне і якісне вино. Святкування «Трифона Зарізана» вважається початком сезону робіт на виноградниках.

14 лютого 2023 року в багатьох населених пунктах громади провели болгарський народний обряд "Трифон Зарізан".

Традиційну обрядову дію в смт.Тарутине підготували та показали працівники Національно-просвітницького центру за участю народного танцювального колективу "Талісман" та колективу художньої самодіяльності Вільненського будинку культури.

На захід були запрошені: селищний голова Сава Чернєв, виноградарі, винороби, старости старостинськиї округів, керівники організацій Тарутинської громади.

Сава Чернєв привітав присутніх з важливим святом для виноградарів та побажав багатого врожаю, миру, добра та якнайшвидшої перемоги.

У заході взяв участь один з найкращих сомельє країни Олександр Новосельчан, який провів дегустацію вин Бессарабського краю та вин виробників Тарутинської громади.

Обряд завершився болгарським хоро.

rbt

rbtmdn

btrmdn

btrmdn

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.