Селищний голова провів апаратну нараду

Друк

Сьогодні Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів апаратну нараду з керівниками комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради за участю секретаря селищної ради Анети Куракової, секретаря виконавчого комітету селищної ради Олени Абрамової, заступника селищного голови Івана Долгорука.

На нараді підсумовано роботу за попередній тиждень та обговорений поточний стан справ у громаді.

Заклади охорони здоров’я Тарутинської громади працюють у звичайному режимі: здійснюють прийом хворих, діагностику та лікування у стаціонарах. Тарутинською центральною лікарнею подані пропозиції до Національної служби здоров’я України на 2023 рік за 7 пакетами медичних гарантій. До кінця року будуть подані пропозиції ще за 2 пакетами.

Тарутинським центром первинної медико-санітарної допомоги крім прийому хворих у амбулаторіях та на ФАПах, здійснюється огляд хворих сімейними лікарями під час виїздних прийомів. Продовжується вакцинація населення проти коронавірусної хвороби та грипу. Нещодавно ЦПМСД відновлено цитологічне обстеження жінок. На даний час проведено 60 таких обстежень, у 3 жінок виявлена предонкологічна патологія.

На обліку відділу соціального захисту перебувають 1903 внутрішньо переміщених осіб. 441 ВПО – зняті з обліку.

Щодо стану посівів озимих культур в сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах Тарутинської громади: озимі культури засіяні на площі 15,5 тис.га, 42% сходів у задовільному стані, 56% - в незадовільному. З посівів, що перебувають у незадовільному стані на 30% площ після опадів з’явилися сходи.

Станом на 19.12.2022р. в Тарутинській громаді підготовлені та готові прийняти громадян, які вимушені переселитися з місць де йдуть бойові дії, 12 місць компактного розміщення та 13 приватних будинків.

З 12 грудня до роботи у офлайн-режимі приступили ще 3 заклади освіти громади: Малоярославецька Перша гімназія, Красненський та Серпневський ліцеї. Таким чином, з 15 закладів освіти громади - 8 працюють у очному форматі та 2 – у змішаному.

Учні громади продовжують підтверджувати свої високі знання на вищих рівнях: учениця 6 класу Красненського ліцею Узун Анастасія посіла ІІІ місце у обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка.

Навчання у закладах освіти громади продовжене до 30 грудня 2022 року, таким чином зимові канікули триватимуть до 22 січня 2023 року. Таке рішення було прийнято на нараді директорів закладів освіти  16 грудня.

Тарутинське КП «ВУЖКГ» працює у плановому режимі, постійно подається вода, вивозиться сміття, ліквідовуються прориви водопроводу.

Фінансове управління селищної ради здійснює підготовку проекту бюджету селищної ради на 2023 рік.

У ході апаратної наради селищний голова перевірив виконання попередніх доручень та надав нові доручення і рекомендації керівникам КНП та структурних підрозділів.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.