Люди однієї сім’ї не обов’язково  народжуються під одним дахом

Друк

Діти без сімей… Доросле життя зустріло їх раніше дитинства.

Їх минуле застилає їм майбутнє, зачиняючи перед ними двері. І все ж вони – Діти.

Пізнайте світ прийомних дітей, щоб допомогти їм відчинити двері з минулого в майбутнє, стати їх провідником в пробудженні любові до самого себе.

Поверніть дитину в дитинство, щоб тепло материнської та родинної турботи дало їм сили усвідомлено взяти на себе відповідальність за своє доросле життя.

Зараз у нас в районі функціонує 26 прийомних сімей, в яких виховується 50 дітей і 5 дитячих будинків  сімейного типу, в яких виховується 40 дітей.

Але ще багато дітей  перебувають в інтернатах і їх необхідно влаштовувати до сімейних форм виховання.

 

Що таке прийомна сім’я і дитячий будинок сімейного типу?

Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі,  що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт  та  дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, уражені ВІЛ-інфекцією, можуть  влаштовуватися  для  виховання  та  спільного проживання у прийомній  сім'ї  за наявності відповідних висновків органів опіки та піклування і закладів охорони здоров'я, а їх загальна кількість не  повинна перевищувати чотирьох осіб.

Дитячий   будинок   сімейного  типу  -  окрема  сім'я,  що створюється  за  бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває  у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей,  позбавлених  батьківського піклування.     Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Хто є прийомними батьками і батьками-вихователями?

Прийомні батьки - подружжя або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі, які взяли на виховання та спільне проживання дітей-сиріт і  дітей,  позбавлених  батьківського  піклування.

Батьки-вихователі - особи, які беруть на виховання та спільне проживання  дітей-сиріт   і   дітей,   позбавлених   батьківського піклування

Під  час  дії на території України надзвичайного або воєнного стану  у  прийомні сім’ї  та до  дитячого  будинку  сімейного типу можуть тимчасово влаштовуватися діти, які залишилися  без  батьківського  піклування,  на умовах тимчасового влаштування  в  межах  передбаченої  граничної чисельності дітей у прийомній  сім’ї та у дитячому будинку сімейного типу..

Матеріальне забезпечення прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу.

       Виплата  державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених  батьківського  піклування,  які перебувають у прийомних  сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, грошового  забезпечення  прийомним  батькам, батькам – вихователям, а також   сплата  єдиного  внеску  на  загальнообов’язкове  державне соціальне страхування за прийомних батьків, батьків – вихователів, здійснюється за рахунок коштів,   передбачених   у  загальному  фонді  державного  бюджету Мінсоцполітики   за   відповідною  програмою,  згідно  з  Порядком призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та   дітей,   позбавлених   батьківського   піклування,  грошового забезпечення  батькам-вихователям  і  прийомним батькам за надання соціальних  послуг  у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях  за  принципом  "гроші  ходять  за дитиною".

Куди потрібно звертатися з питаннями про створення прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу?

З цих питань потрібно звертатися до служби у справах дітей Болградської районної( військової) адміністрації за адресою: м.Болград, проспект Соборний, 149. або до служб у справах дітей територіальних громад Болградського району.

Коли дитина переступіть  поріг вашої домівки, це буде першій крок в нове життя з вами, прийомними батьками або батьками – вихователями. Тільки ви навчите цих дітей більше сміятися и любити людей, і ваш вчинок зробить цей мир краще.

Якщо вам це під силу – не залишайтеся байдужими до долі дітей, дайте їм шанс на життя у нормальній родині.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.