Про стан виконання селищного бюджету за липень 2022 року

Друк

          За липень 2022 року до доходної частини загального фонду селищного бюджету надійшло 11696,4 тис. грн., що становить 77,35 відсотків запланованих надходжень на липень 2022 року. З початку року виконання власних доходів селищного бюджету (без врахування міжбюджетних трансфертів) склало 101,78 відсотків. По відношенню до аналогічного періоду 2021 року надходження до бюджету за рахунок податків та зборів зросло на 6,9 відсотків, в сумарному вигляді на 4 266,6 тис. грн..

          Доходна частина селищного бюджету з врахуванням міжбюджетних трансфертів, що надходять у вигляді субвенцій і дотацій з державного та обласного бюджетів, виконана на 100,97 відсотків. З початку року до нашого бюджету надійшло 52 688,2 тис. грн. офіційних трансфертів, в тому числі протягом липня 4 085,7 тис. грн.. Основні надходження – це освітня субвенція на заробітну плату педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл і базова дотація.

         Разом з тим, в липні місяці практично не було сплати податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів, отриманих за надання в оренду земельних ділянок (паїв). Цей податок повинен перераховуватися орендарями земельних ділянок протягом 3-х днів з моменту видачі орендної плати в грошовому чи натуральному вигляді. Також не в повному обсязі платники сплачували єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників (відсоток виконання планових призначень 71,3), земельний податок з юридичних осіб (відсоток виконання 85,6), земельний податок з фізичних осіб (відсоток виконання 80,9) та орендну плату з фізичних осіб (відсоток виконання 39,9). Від сплати податків і зборів звільнені тільки жителі і підприємства, що проживають і працюють на тимчасово окупованих територіях та в регіонах, в яких проходять активні бойові дії. Решта платників повинна виконувати свої податкові зобов’язання, тим самим вносячи свій вклад в підтримання життєдіяльності та обороноспроможності України. Вчасна сплата податків дає змогу місцевому бюджету утримувати об’єкти соціальної сфери, навчальні заклади, центральну лікарню, сільські фельдшерсько-акушерські пункти і лікарські амбулаторії, підтримувати на належному рівні благоустрій населених пунктів нашої громади та надавати їх жителям комунальні послуги, матеріально підтримувати в цей непростий час соціально вразливі версти нашого населення.

          В липні 2022 року касові видатки загального фонду селищного бюджету склали 19 388,3 тис. грн., в тому числі заробітна плата з нарахуванням працівників бюджетних установ склала 16 901,1тис. грн., оплата за спожиті енергоносії і комунальні послуги 428,7 тис. грн., видатки на соціальну підтримку населення 334,9 тис. грн., дотація закладам охорони здоров’я і комунальним господарствам громади 1 470,7 тис. грн..

         Всі соціальні виплати здійснені в повному обсязі, не допущена кредиторська заборгованість по захищеним статтям бюджету.

     

    Начальник фінансового управління  Марина Констандогло

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.