Привітання Тарутинського селищного голови Сави ЧЕРНЄВА з Днем Української Державності

Друк

Шановні мешканці та гості Тарутинської громади!

Цього року вперше в історії України відзначається День Української Державності. Нове державне свято було встановлено Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ під час промови до 30-річчя Незалежності України 24 серпня 2021 року в Києві.

Свято відзначатимемо у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам'ять видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.

Зокрема, дата встановлена «з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого».

Українська Державність - це тисячолітня історія багатомільйонного народу, який впродовж багатьох століть відчайдушно боровся за свою землю, свободу і незалежність.

Українці пройшли через зради, війни та голодомори. А здобувши таку омріяну свободу й державність, уже покоління наших сучасників змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом - зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда.

У цей день я бажаю кожному, аби на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, панували мир і злагода. Зичу добра Вам і Вашим родинам, а нашій державі – процвітання, сили, слави і найшвидшої Перемоги!

З повагою,
Тарутинський селищний голова
Сава ЧЕРНЄВ

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.