День Української Державності в Тарутинській громаді

Друк

28 липня 2022 року Україна вперше відзначає нове свято – День Української Державності. Ця важлива дата була запроваджена 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, наказом Президента Володимира Зеленського.

Сьогодні, на засіданні виконавчого комітету Тарутинської селищної ради селищний голова Сава Чернєв привітав усіх присутніх з державним святам. Він відзначив, що   День Української Державності утверджує зв'язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу, та берегти єдність, працювати разом на перемогу - найважливіше завдання українців. Селищний голова висловив вдячність усім, хто захищає нашу державу і побажав всім здоров’я, наснаги та Перемоги!

З метою гідного відзначення славетного дня тисячолітньої традиції Української державності в Тарутинській громаді проведена низка заходів, присвячених Української Державності.

В селищі Тарутине до Дня Української Державності відбулася патріотична хода «Україна – найкраща держава». Учасники ходи з прапорами та жовто-блакитними кульками  пройшли проспектом Миру та парком селища до меморіалу загиблим воїнам, вшанували пам'ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації хвилиною мовчання та покладанням квітів.

В закладах освіти та культури Тарутинської громади були проведені заходи національно- патріотичного спрямування: флеш – моб «Україна - це ти! Україна - це я! Незалежна і вільна держава моя!», вікторини "Ми - українці!", інформаційна година «День державності України», урок історії «Крізь вікі до незалежності», година державності «Моя Україна – єдина і вільна», оформлені книжкові тематичні виставки «Моя країна - Україна», «Україна – держава свободи і єдності», «День Української Державності - важливе свято для кожного українця», «День Державності України».

Головне гасло усіх проведених заходів: Українська державність має тисячу років і буде існувати вічно! Україна вистоїть, Україна переможе!

Разом до Перемоги! Слава Україні!

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.