Відбулася апаратна нарада селищної ради

Друк

       18 липня Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів апаратну нараду селищної ради з керівниками комунальних некомерційних підприємств та начальниками структурних підрозділів селищної ради за участю секретаря селищної ради А.Куракової, секретаря виконкому селищної ради О.Абрамової, заступника селищного голови О.Сілоч.

       У ході апаратної наради була заслухана інформація про стан роботи в некомерційних підприємствах та структурних підрозділах.

        Протягом останнього тижня на стаціонарне лікування до відділень Тарутинської лікарні госпіталізовано 60 чол., виписані 71. За останній місяць у пологовому відділені центральної лікарні народилося 15 дітей. За період з 11 по 15 липня за медичною допомогою до лікарні звернулося 29 внутрішньо переміщених осіб, з них 6 – госпіталізовано. За цей же період на стаціонарне лікування у стані середньої важкості госпіталізовані 3-є хворих на COVID-19.

       За наданням первинної медико-санітарної допомоги до Тарутинського ЦПМСД звернулося 1498 мешканців громади, з них ВПО – 20. В денних стаціонарах проліковано 65 чол., ВПО – 28. Розпочатий виїзд по ФАПам та амбулаторіям лікарів ЦПМСД, прийнято лікарями 119 чол. Продовжується щеплення мешканців громади від COVID-19,  за останній тиждень вакциновано - 78 осіб.

         На обліку структур соціального захисту перебувають 1949 внутрішньо переміщених осіб. Вибуло з громади 214 ВПО. Відділом соціального захисту селищної ради здійснюється прийом документів на субсидії, пільги, соціальну допомогу. Вирішуються питання щодо влаштування недієздатних осіб.

         На минулому тижні здійснені виїзди по загальноосвітнім закладам громади  з підготовки укриттів. Проведено онлайн опитування щодо формату навчання у закладах освіти, більшість населення громади за дистанційну форму навчання. Відбуваються онлайн-навчання вчителів щодо роботи з електронними щоденниками та журналами. Продовжується робота за фізкультурно-оздоровчою програмою.

        Курінь імені Олександра Топала Тарутинського НВК посів І місце у обласному етапі Всеукраїнської гри «Сокіл» (Джура»). За підсумками обласного етапу Всеукраїнського конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» учні шкіл Тарутинської громади нагороджені дипломами І ступеню – 5 учнів, ІІ ступеню – 2 учнів, ІІІ ступеню – 5 учнів. Це учні Тарутинського, Березинського, Серпневського, Вільненського Петрівського та Малоярославецького Першого НВК.

         Сільськогосподарські підприємства громади завершили збирання ранніх зернових та зерно-бобових культур. Середня врожайність культур така: озимої пшениці – 23,8 ц/га, ячменю – 23 ц/га, озимого рапсу та гороху – 16 ц/га. Проводиться моніторинг цін на соціально значущі товари, які затверджені Держпродспоживслужбою в Одеській області.

         Відділом містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства опрацьовані заяви на компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Станом на 15 липня компенсацію отримали лише за березень. Очікується надходження коштів за квітень.

          На апаратній нараді були також обговорені інші важливі питання життєдіяльності Тарутинської громади. У ході наради селищний голова надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів селищної ради та звернув увагу на вирішення нагальних питань.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.