ОГОЛОШЕННЯ щодо окремих питань утворення та функціонування добровільних формувань цивільного захисту

Друк

Добровільні формування цивільного захисту (далі – ДФЦЗ) утворюються під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій для проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків таких ситуацій за рішенням місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування.

Вказане рішення приймається керівником місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування шляхом видання розпорядчого документу, яким передбачається утворення добровільних формувань цивільного захисту. Також визначається перелік осіб, які залучаються до ДФЦЗ. Права ДФЦЗ та громадян, які виконують завдання у їх складі, а також обов’язки таких громадян визначаються відповідно до Кодексу цивільного захисту України.

До складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які досягли 18-річного віку і здатні за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки.

Реєстрація бажаючих долучитися до діяльності ДФЦЗ може здійснюватися на офіційному веб-порталі «Добровільна та місцева пожежна охорона» (dmpo.dsns.gov.ua) в розділі «Я прагну стати добровольцем» шляхом заповнення відповідної анкети, або безпосередньо в місцевих державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.