Про нагальні питання Тарутинської громади

Друк

         26 травня 2022 року під головуванням секретаря виконавчого комітету Тарутинської селищної ради Олени Абрамової  відбулося засідання виконкому селищної ради.

        Члени виконавчого комітету розглянули нагальні питання життєдіяльності Тарутинської громади.

        Виконавчий комітет схвалив перелік запропонованих до перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків) Тарутинської селищної територіальної громади, назви яких пов’язані з державою агресором чи історією російської імперії та СРСР. З моменту розміщення на офіційному веб-сайті Тарутинської селищної ради та в газеті «Знамя труда» даного рішення розпочнеться процедура громадських обговорень щодо перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків) Тарутинської громади. Громадське обговорення буде проводитись протягом 2-х місяців та з урахуванням обмежень воєнного стану, тобто шляхом подачі заяв до Тарутинської селищної ради особисто або надіслання заяв на електронну пошту: tarutinops@gmail.com в установленому законодавством порядку. Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті селищної ради та винесені для схвалення на засідання виконкому і подальшого розгляду та затвердження на сесії селищної ради.

       Начальник служби у справах дітей селищної ради Людмила Тануркова поінформувала з питань щодо захисту прав та інтересів дітей. 

        Була  заслухана інформація директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» селищної ради Тамари Сабанчук про підсумки індивідуального та інклюзивного навчання з учнями у 2021/2022 навчальному році у закладах загальної середньої освіти.

       У ході засідання також прийнято рішення про надання матеріальної допомоги 36 жителям Тарутинської громади на лікування та проведення післяопераційної реабілітації, а також особам, що перебувають у складних життєвих обставинах та скрутному матеріальному становищі.

      Заступник селищного голови Іван Долгорук доповів про розрахунки по відшкодуванню різниці між розміром тарифу на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та вивозу рідких побутових відходів і розміром економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню комунальними підприємствами з надання послуг у сфері ЖКГ.

       Начальник юридичного відділу селищної ради Дарія Топал представила на погодження членів виконкому нову редакцію Статуту Громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Тарутино». Громадське формування було створено з метою забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності в Тарутинській громаді.

          З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися на сайті Тарутинської селищної ради в розділі «Виконком ради».

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.