Про незаконний виїзд з України військовозобов’язаних чоловіків

Друк

        У період дії воєнного стану в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022.

        З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на державному кордоні фіксують непоодинокі випадки, коли військовозобов’язані чоловіки намагаються незаконно виїхати за кордон. Більшість порушників прагнуть подолати кордон поза пунктами пропуску за допомогою провідників.

        За інформацією відділу прикордонної служби «Тарутине» відкрито більше 10 кримінальних справ за ст.332 Кримінального Кодексу України щодо мешканців Тарутинської громади, які були організаторами, посібниками чи провідниками осіб що здійснили спроби незаконного перетину кордону. Таких правопорушників можуть відпустити під заставу, а це немалі кошти від 950 тис.грн. до 1,5 млн.грн. Крім того, є випадки травмування чоловіків під час спроби нелегально потрапити закордон.               

           Шановні мешканці Тарутинської громади! Будьте справжніми громадянами своєї країни, не спокушайтесь на запропоновані кошти чи на будь-яку іншу винагороду за протизаконне діяння. Пам’ятайте, що усіх порушників та посібників незаконного виїзду з України військовозобов’язаних чекає кримінальна відповідальність.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.