Зустріч з керівниками та учасниками проекту «Бессарабія»

Друк

  

       Тарутинский селищний голова Сава ЧЕРНЄВ та Бородінський селищний голова Іван КЮССЕ 13 липня провели зустріч з керівниками та учасниками проекту «Бессарабія». У зустрічі взяли участь голова Тарутинського німецького товариства «Бессарабський дім» Светлана Крук та член правління цього товариства В.Кубякін.

         Проект «Бессарабія» є міжкультурним мостом між Німеччиною та Україною при підтримці Асоціації Бессарабських німців в Німеччині. Студенти історичного факультету Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, філологічних факультетів Одеського національного політехнічного університету та Ізмаїльського державного гуманітарного університету під керівництвом професора Одеського університету ім. І.І. Мечникова А.Пригаріна, заступника декана філологічного факультету Одеського політехнічного університету О. Меньшикової, заступника декана факультету іноземних мов Ізмаїльського гуманітарного університету  Л.Лузанової  будуть вивчати фольклор, національний одяг, національну кухню етносів нашого краю, а також, займуться вивченням базової розмовної лексики народів Бессарабії та вдосконалять знання німецької мови.

         Тарутинський селищний голова С.Чернєв звертаючись до гостей, відмітив благородну ціль проекту – вивчення історії та звичаїв народів краю; запевнив про сприяння місцевої влади науковцям та студентам; побажав успіхів у досягнені мети, творчого пошуку, нових відкриттів та звершень.

         Голови Тарутинської та Бородінської селищних рад розповіли викладачам та студентам про привабливі цікаві об’єкти наших громад та масштабні заходи, що проводяться у громадах та направлені на збереження і примноження культури та традицій народів Бессарабського краю.

 

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь