Тарутинський селищний голова Сава ЧЕРНЄВ взяв участь у Всеукраїнському з’їзді територіальних громад

Друк

 

       Сьогодні у м. Київ відбувся Всеукраїнський з'їзд територіальних громад, у якому взяв участь Тарутинський селищний голова Сава ЧЕРНЄВ.

       Всеукраїнський з'їзд територіальних громад – це дружня зустріч колег та однодумців для дискусії та прийняття важливих рішень щодо розвитку сучасного місцевого самоврядування. На форум зібрались понад 700 учасників – голови громад з усіх куточків України, експерти, нардепи, посадовці центральних органів державної влади, представники міжнародних організацій та проектів технічної допомоги.

      На з’їзді мова йшла про:

- конституційне закріплення результатів реформи місцевого самоврядування, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, нову редакцію Закону про службу в органах місцевого самоврядування;

- розмежування повноважень між місцевим самоврядування та органами державної влади; про ресурсне забезпечення повноважень (освіта, медицина, соціальний захист, цивільний захист та інше);

- інструмент захисту інтересів місцевого самоврядування та представництва інтересів місцевого самоврядування в центральних органах влади – Асоціація місцевого самоврядування.

      Під час з’їзду відбувся діалог та об’єднанні  зусилля усіх зацікавлених сторін  щодо ефективної реалізації нового етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в інтересах та задля мешканців територіальних громад.

      По завершенню роботи зібрання, учасники Всеукраїнського з’їзду територіальних громад України та загальних зборів Всеукраїнської Асоціації ОТГ підписали резолюцію, в якій звернулись до керівництва держави.

      З резолюцією з’їзду можна ознайомитись за посиланням https://www.facebook.com/LSGA.ATC

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь