ТАРУТИНСЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА – ГРОМАДА ВИСОКОГО РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ СПРОМОЖНОСТІ

Друк

На основі показників виконання місцевих бюджетів за 2023 рік групою українських експертів проведена оцінка окремих показників фінансової (бюджетної) діяльності 1 438 територіальних громад України, яка опублікована на сайті Децентралізація https://decentralization.ua/news/17881?page=2 .

Оцінювання фінансової спроможності територіальних громад проведено у розрізі 11 показників, розрахованих на підставі даних про чисельність населення та показників виконання бюджету відповідної громади.

За результатами оцінювання визначені громади України за рівнями фінансової спроможності: високий – 495 (34,4 %); оптимальний – 314 (21,8 %); задовільний – 200 (13,9 %); низький – 247 (17, 2 %); критичний – 182 (12,7 %).

За всіма 11 показниками, які враховані при оцінюванні фінансової спроможності, Тарутинська громада знаходиться на високому рівні, у числі 495 територіальних громад (34,4%) України, 44 громади (48.4 %) Одеської області  та 5 громад (50%) Болградського району  високого рівня фінансової спроможності.

За результатами проведеного аналізу фінансових показників експерти підсумували, що в цілому місцеві бюджети адаптувалися до умов воєнного стану і зуміли забезпечити реалізацію основних завдань бюджетної політики, а також забезпечити фінансування видатків, пов’язаних із підтримкою Сил оборони, заходів з територіальної оборони, підтримки ВПО та ліквідацією наслідків збройної агресії російської федерації.

Державним бюджетом забезпечено підтримку місцевих бюджетів для проведення ними критично важливих видатків.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.