Викладання предмету Захист України в умовах війни

Друк

Вчителі Захисту України Тарутинської громади 25 січня на базі Тарутинського ліцею провели семінар-практикум на тему "Викладання предмету Захист України в умовах війни".

Вчителями Захисту України та фізичної культури Тарутинського ліцею Григорієм Церковним, Євгеном Малєнковим і методистом відділу освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради Аллою Саввовою були підготовлені практичні етапи семінару. Вихованцями гуртка "Джура" продемонстрована вступна частина уроку (шикування, доповідь командира відділення, виконання державного гімну України, стройові вправи, які можна виконувати в умовах обмеженого вільного простору шкільного кабінету).

Вчителі ознайомились з вмістом сухпайка ЗСУ, засобами гігієни військових в умовах бойових дій, питним режимом та способами очищення води.

В ході ознайомлення з курсом тактичної медицини розглянули вміст аптечки IFAK та особливу увагу приділили накладанню турнікетів і ізраїльського бандажу.

На практиці потренувались виконанню вправи "спорядження магазину АК".

Також ознайомились з муляжами мінно-вибухових засобів та алгоритмом дій під час знаходження небезпечного предмету.

На практиці потренувались у стрільбі з положення лежачи з пневматичної гвинтівки, відстань 10 м.

Підводячи підсумки проведення семінару, його учасники зазначили. що для якісного викладання предмету, необхідно відповідне сучасне обладнання, якого нажаль в багатьох школах немає. І вже ж головним є практика, вміння діяти в умовах війни.

А крім того, громадянин своєї країни повинен знати та вільно володіти державною мовою, знати історію і вміти боронити свою країну.

   Віримо в ЗСУ! Виховуємо молоде покоління!

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.