До уваги громадян: відповідальність за поширення недостовірної інформації!

Друк

Кожна людина має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або у інший спосіб – на свій вибір. Це право гарантоване Конституцією України. При цьому така інформація повинна поширюватися із дотриманням законодавчих норм про її достовірність та не порушувати права інших осіб, не ганьбить їхню гідність, честь чи ділову репутацію.

Якщо ж особа все ж поширила недостовірну інформацію стосовно інших фізичних чи юридичних осіб – її може бути притягнуто до цивільно-правової відповідальності.

Якщо особа, яка розповсюдила недостовірну інформацію, відмовляються її спростувати, а також компенсувати матеріальну та (або) моральну шкоду, – особа, стосовно якої поширено таку інформацію, має право на захист своїх прав та інтересів шляхом звернення до суду щодо захисту честі, гідності та недоторканості ділової репутації.

Так, в групі «Тарутинская беседка» соціальної мережі «Фейсбук» до публікації інформаційної агенції  «Юг.Today» «Колишньому голові сільради Болградщини загроджує ув’язнення за розкрадання бюджетних коштів у розмірі 300 тис.грн.» мешканкою Тарутинської територіальної громади гр. П. був написаний коментар, якій не відповідає дійсності. Інформація, відображена в коментарі не є достовірною, оскільки не має підтверджуючих фактів та документів. У зв’язку з чим, за даним випадком внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та проводяться досудові розслідування.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.