В селищній раді відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

Друк

02 грудня 2022 року під головуванням заступника Тарутинського селищного голови Валерія Дундера відбулося чергове  засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Членами комісії були розглянуті та прийняті два рішення  щодо призначення опіки над дітьми.

Опіка/піклування – влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми, з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту прав та інтересів.

Чим опіка відрізняється від піклування?

Опікуються дитиною, яка не досягла 14 років. Піклуються про дитину, віком від 14 до 18 років. Але як опікун, так і піклувальник – законні представники інтересів дитини. Вони відповідальні за її життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток.

    Фінансова підтримка з боку держави?

Держава щомісячно виділяє 2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину, а на дитину з інвалідністю – 3,5 прожиткових мінімумів.

Щоб взяти дитину під опіку/піклування, треба:

  • Звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання;
  • Пройти навчання (для осіб, які не є родичами). Навчання проводять в обласному центрі соціальних служб;
  • Стати на облік кандидатів в опікуни та піклувальники ( подати заяву, протягом 10 днів працівник служби у справах дітей   вивчить документи, огляне житлово-побутові умови кандидата, складе акт і напише висновок);
  • Отримати рішення про призначення опікуном над дитиною
  • Прийняти дитину в сім’ю

в

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.