Громадські обговорення щодо перейменування вулиць Тарутинської селищної територіальної громади

Друк

Керуючись п.1 ч.1 ст. 37, статтями 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.1 ст.53 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», Законом України «Про правовий режим воєнного стану», Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року № 2102-ІХ, Постановою КМУ від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи листи Одеської обласної державної адміністрації від 28.04.2022 № 4184/2/01-38/3184/2-22, Болградської районної військової адміністрації Одеської області від 03.05.2022 №01/01-31/760, з метою захисту державної мови від навмисного застосування її з порушенням стандартів державної мови та необхідності перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою – агресором чи історією російської імперії та СРСР в Тарутинській селищній територіальній громаді проводиться процедура громадських обговорень щодо перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків). Громадські обговорення проводяться з урахуванням обмежень воєнного стану, тобто шляхом подачі заяв до селищної ради особисто, або надіслання заяв на електронну пошту. Але по деяким вулицям  смт Тарутине виникли розбіжності з визначенням назви вулиць. Тому було прийнято рішення про проведення громадських слухань. Для цього завчасно в соціальних мережах та на офіційному сайті селищної ради було розміщено повідомлення про дату, місце та час проведення слухань.

08.08.2022 року робочою групою, у складі: секретаря селищної ради Куракової А.Б., заступника селищного голови Долгорука І.Ф., секретаря виконкому Абрамової О.М. та начальника юридичного відділу Топал Д.І. були проведені громадські слухання щодо перейменування вулиці Пушкіна в смт Тарутине. В громадських слуханнях прийняли участь мешканці вулиці, від яких надійшла пропозиція перейменувати вулицю Пушкіна у вулицю Тиха.

За результатами обговорень будуть проведені організаційні заходи про підсумки обговорень та винесення проєкту рішення «Про перейменування вулиць в населених пунктах Тарутинської селищної територіальної громади» для погодження виконавчим комітетом та затвердження його на пленарному засіданні  селищної ради.

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.