Чистота і порядок в громаді залежить від кожного з нас

Друк

Прибрані вулиці та парки, квітучі клумби, чисте повітря,–  роблять наші селища та села кращими і гарними. Кожен з мешканців та гостей громади хоче жити в чистому оточуючому середовищі, але не кожен щось для цього робить.

Для чистоти в населених пунктах багато що робиться комунальними службами, тоді як інші жителі додають їм роботи. Невиховані люди кидають пляшки, обгортки, лузгу від насіння де попало, ламають лавки, урни, крани на бюветі, створюють стихійні сміттєзвалища.

Жителі Тарутинської громади завжди славились тим, що були добрими господарями. На часі усім нам про це потрібно згадати.

Для дотримання чистоти і порядку необхідно дотримуватись елементарних правил поводження в громадських місцях та поводження з відходами, що є ознакою вихованості, порядності та сумління:

-власним прикладом показувати, що чистота й охайність повинні бути не лише напередодні великих свят, а й у повсякденні;

-прибирати прилеглу до огорожі територію, своєчасно скошувати траву;

-не допускати створення стихійних сміттєзвалищ;

-в контейнери та урни для сміття викидати тільки побутові відходи.

Пам’ятаймо, що наша поведінка є прикладом для наслідування нашими дітьми та онуками. Давайте закладемо у них основи внутрішньої культури та збережемо свою маленьку батьківщину – для них і для себе, як справжні господарі. Адже ніхто, окрім нас самих, не зможе нам створити затишок і порядок.

Нехай чистота та охайність стануть нашою доброю звичкою.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.