Про ситуацію в Тарутинській громаді

Друк

Станом на 3 травня ситуація в Тарутинській громаді залишається спокійною та контрольованою. Надзвичайних подій не було.

Усі заклади та підприємства працюють у штатному режимі.

✅ Комунальними підприємствами з надання послуг у сфері житлово-комунального господарства забезпечується водопостачання, водовідведення та вивіз сміття.

До Поминальних днів привели до належного стану кладовища селищ та сіл. Проводяться роботи по зачищенню сміттєзвалищ.

✅ У відділі соціального захисту зареєстровано 1249 вимушено переміщених осіб з Київської, Луганської, Донецької, Харківської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей, які проживають на території Тарутинської громади. Цим людям надається необхідна підтримка, видається гуманітарна допомога, у разі необхідності вони забезпечуються медичними послугами.

✅ Роздано 1420 продуктових наборів мешканцям і сім’ям громади, що перебувають у складних життєвих обставинах, а також біженцям, а це: 2840 кг муки, 3550 кг картоплі, 2840 кг круп, 1420 кг макаронних виробів, 1420 консервів, 1420 л олії.

✅ Продовольчий резерв для населення громади, який складається з основних продуктів харчування, сформований на 26%. Забезпеченість м’ясом складає 86%, борошном – 60,9%, медом – 33%, макаронами – 25%, а картоплею (яка зараз довго не зберігається) - на 3%,  цукром – на 2%.

✅ Об’єкти торгівлі працюють стабільно. Перебоїв у постачанні продуктів харчування не має. Магазини  добре забезпечені продуктами.

✅  Працюють усі медичні заклади громади.

✅ Минулого тижня до громади надійшла гуманітарна допомога з Координаційного штабу Болградського району та від благодійних фондів «ЧЕРРІ-Т» та  «Південний – Берег»: одяг, дитяче харчування, засоби гігієни, медичний матеріал.

✅ Найпростіші укриття (бомбосховища) укомплектовані продуктовими наборами та аптечками.

Шановні мешканці Тарутинської громади! Зберігайте спокій та слідкуйте за інформацією, яка публікується на офіційних ресурсах.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.