Щодо захворюваності на COVID-19 та інші нагальні питання Тарутинської громади

Друк

            Щотижнева апаратна нарада Тарутинської селищної ради, що відбулась 25 жовтня 2021 року, розпочалась з важливої інформації головних лікарів КНП «Тарутинська центральна лікарня» та «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» про поширення коронавірусної  хвороби.

         За інформацією Ю.Савицького - головного лікаря центральної лікарні,  до інфекційного відділення поступають багато хворих на COVID-19 :  в п’ятницю поступило 8 чол., в суботу – 6 чол., в понеділок  - 6 чол. За минулий тиждень поступив 31 хворий, виписано 20 чол., померло 2 чол. На сьогодні в інфекційному відділені перебувають 34 хворих, 3-є хворих у тяжкому стані знаходяться в реанімаційному відділенні. Лікарні м.Одеса, м.Ізмаїл та м.Арциз хворих на COVID-19 не приймають, немає вільних місць. Серед хворих на COVID-19, що перебувають у Тарутинській лікарні, всі, крім 1 чол., не вакциновані.  Перебіг хвороби у вакцинованого хворого середньої тяжкості, інші хворі – тяжкі або дуже тяжкі.  Усі коронавірусні хворі кисневозалежні. Щодобово в лікарні використовується  14-15 балонів кисню, одного балону кисню вистачає хворому на 2,5-3 години, за годину на 1 хворого використовується 12-15 л кисню. На балансі Тарутинської лікарні є 90 кисневих балонів, станом на 25 жовтня використано 63 балони кисню. 20 кисневих балонів центральній лікарні для користування надав підприємець смт Тарутине І.Дамаскін.

        За клопотанням Тарутинського селищного голови С.Чернєва перед головою Одеської обласної державної адміністрації С.Гриневецьким Тарутинській центральній лікарні буде виділений кріоциліндр, ємність якого 2 тони кисню.

       З метою оперативного вирішення питання постачання кисню в Тарутинську лікарню на минулому тижні з СФГ «Кристал» був залучений автотранспорт для заправки 60 кисневих балонів в м.Одеса.

        У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19  в Тарутинській лікарні у терапевтичному відділенні відкривається коронавірусне відділення.

       Селищний голова С.Чернєв зазначив, що першочергове завдання місцевої влади - забезпечити центральну лікарню киснем. Для його придбання Тарутинській лікарні будуть виділені кошти з резервного фонду, а у разі потреби – будуть залучені кошти з інших джерел.  

        А.Кияніченко – головний лікар КНП «Тарутинський ЦПМСД» наголосила, що епідситуація продовжує погіршуватися. Якщо за неділю 11- 16 жовтня захворів 101чол., то за минулий тиждень захворівших на COVID-19  163 чол. Перебувають на самоізоляції 137 контактних осіб та 12 чол. з пневмонією знаходяться на амбулаторному лікуванні. 1 чол. (мешканець Тарутинської громади) з тяжкою коронавірусною пневмонією помер в Арцизькій лікарні. Темпи вакцинації покращились, але вакцинація відбувається повільно. За минулий тиждень 339 чол. отримали першу дозу вакцини та 225 – другу дозу. Вкотре, А.Кияніченко зазначила, що єдиним шляхом попередження тяжких наслідків COVID-19, а особливо штаму «Дельта» є вакцинація, яка дозволяє зберегти своє здоров’я, здоров’я рідних, близьких та оточуючих. Коронавірус штаму «Дельта» вражає не тільки легені, а й усі внутрішні органи людини. Також, А.Кияніченко звернула увагу на порушення населенням проти епідемічних заходів у місцях масового перебування людей (відсутність засобів індивідуального захисту, недодержання дистанції) та порушення вимог самоізоляції.

      Крім того, у ході апаратної наради були розглянуті питання щодо роботи інших підпорядкованих структур. Селищним головою С.Чернєвим та заступником селищного голови В.Дундером надані  рекомендації та доручення керівникам структурних підрозділів щодо: моніторингу дистанційного навчання в закладах освіти, розгляду заяв громадян, проведення роботи з сільгоспвиробниками зі сплати податків в місцевий бюджет.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь