Селищний голова провів апаратну нараду  з керівниками підпорядкованих структур

Друк


      Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів щотижневу апаратну нараду з керівниками комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради за участю заступників селищного голови.

      На апаратній нараді особлива увага була приділена стану захворюваності на коронавірусну хворобу  населення Тарутинської громади та дотриманню норм епідемічної небезпеки поширення COVID-19.  

       Головний лікар КНП «Тарутинська центральна лікарня»  Ю.Савицький повідомив, що за минулий тиждень у лікарні було використано 60 балонів кисню; всі ліжка інфекційного відділення зайняті хворими на COVID-19; у зв’язку з відсутністю вільних місць Арцизька опорна лікарня для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 не приймає хворих. Ю.Савицький зауважив, що усі тяжкі та дуже тяжкі хворі не вакциновані. Департаментом охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації вирішується питання щодо відкриття COVID-центру на 100 ліжок  в Тарутинській ЦРЛ. Так як, з 18 жовтня Одеська область переведена у червону зону епіднебезпеки поширення COVID-19 планова госпіталізація хворих  Тарутинською лікарнею не буде проводитися. Госпіталізації будуть підлягати ургентні хворі (які потребують невідкладну допомогу).

     Селищний голова С.Чернєв надав доручення щодо додаткового придбання 30 кисневих балонів для лікарні з метою своєчасного надання допомоги тяжким хворим.

     Головний лікар КНЗ «Тарутинський ЦПМСД»  А. Кияніченко відмітила, що ситуація щодо захворюваності на коронавірусну хворобу з кожним днем погіршується. Якщо за минулу неділю 4-8 жовтня 2021р. захворіло 110 чол. мешканців колишнього Тарутинського району, то за три дні минулої неділі 11-13 жовтня захворівших 101 чол. За добу 17 жовтня у лікарню поступило 58 хворих. А.Кияніченко зазначила, що єдиним способом попередження тяжких наслідків COVID-19 – є вакцинація населення та виразила сподівання на покращення темпів вакцинації населення у зв’язку з ростом захворюваності на  COVID-19.

      Начальник сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи, взаємодії з  правоохоронними органами та охорони праці В.Драган звернув увагу начальників структурних підрозділів на дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»  та  рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яким забороняється:

-робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

-робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, тощо;

-робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

-робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів і фітнес-центрів;

-проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

-робота закладів культури.

Обмеження не будуть застосовуватись, якщо у всіх відвідувачів (користувачів) та співробітників (організаторів) буде наявний зелений COVID-сертифікат – тобто вони будуть повністю вакциновані проти коронавірусної хвороби.

Співробітники сфери освіти входять до переліку співробітників підприємств, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації.

        Крім того, на апартній нараді були обговорені інші важливі питання щодо життєдіяльності Тарутинської громади: проведення опалювального сезону, сплата податків до місцевого бюджету, проведення дистанційного навчання в закладах освіти та інші.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь