Урочистості та святковий концерт до Дня захисників та захисниць України

Друк

14 жовтня наша держава відзначає День захисників та захисниць України. На передодні свята, яке відзнааачається у День Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва, в Тарутинському Будинку культури відбулись урочистості та святковий концерт.

       З вітальними словами до присутніх у залі: військовослужбовців, учасників Операції Об’єднаних Сил, їх батьків, працівників організацій і установ селища та молоді звернувся Тарутинський селищний голова Сава Чернєв: «…Під захистом українських військових спокійно живемо ми у своїх домівках, трудимося на землі. Велика їм вдячність за те, що ризикуючи власним здоров’ям і життям, стоять вони на сторожі суверенітету України, захищають нашу державу. Щиро бажаю всім миру, щастя, доброти в серцях, віри в душі, благополуччя в родинах».

       З нагоди  Дня захисників та захисниць України Сава Чернєв вручив Подяки селищної ради працівникам другого відділу Болградського районного  територіального центру комплектування та соціальної підтримки, військовослужбовцям  відділу прикордонної служби «Тарутине» та заступнику голови громадської організації ветеранів Тарутинської селищної ради І.Решотці.        

       Військовослужбовців, учасників ООС та родину загиблого Олександра Топала привітали та вручили грамоти, нагороди і подарунки: голова громадської організації «Серця матерів Одещини» Світлана Кирилова, учасник бойових дій Олег Кошолапенко, начальник відділу прикордонної служби «Тарутине» Роман Пукас, начальник відділення рекрутингу та комплектування другого відділу Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Віктор Пізінцалі, голова єдиного громадського об`єднання інвалідів та ветеранів АТО Іван Решотка.

       Святковий патріотичний концерт "Салют захисникам Вітчизни", підготовлений працівниками Тарутинського Будинку культури, відкрили джури рою «Патріот» Тарутинського НВК – призери Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Перед учасниками заходу виступили і юні таланти селища Тарутине, а також хореографічні колективи та солісти селищного Будинку культури.

     По завершенню концерту, біля меморіалу загиблим учасникам АТО відбулось покладання квітів. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих.

     День захисників та захисниць України – це свято нескорених, бо незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Захисники та захисниці – це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

   

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь