АГРОФОРУМ «ОДЕЩИНА 2021: ПІВДЕНЬ – ПІВНІЧ»

Друк

27 вересня, у м. Болграді відбувся перший етапАгрофоруму «Одещина 2021: Південь - північ», у якому від Тарутинської громадивзяли участь: заступник селищного голови з питань економіки та бюджету О.Сілоч, начальник та головний спеціаліст відділу економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради О.Кула та Л.Топал, керівник ПрАТ «Петросталь» П.Ламбов.

Спікерами заходу виступили: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький (у режимі відео-конференції), директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації Алла Стоянова, голова Болградської районної державної адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв, заступник директора департаменту — начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Олена Дадус, член Ради Асоціації земельної спілки України Сергій Біленко, заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю Олег Чижик, директор Асоціації «Виноградарі та виноробиУкраїни» В’ячеславПономарьов.

У ході форуму йогоучасникизосередилиувагу на питанняхрозробки та впровадженняновихінструментів для зміцненняагропромисловоїгалузі в Одеськійобласті, реалізаціїможливостейземельноїреформи для дрібних та середніхсільгосптоваровиробників. Такожбулиобговореніпитанняземельноїдецентралізації та нового порядку зміницільовогопризначенняземельнихділянок, оціненосучасний стан і перспектививирощуваннявиноградата виробництва вина в Одеськійобласті та іншіпитання, щостосуються аграрного сектора Одещини.

Завершився форум відвіданням підприємства ТОВ «Агротранс» (с. Табаки Болградського району) та виноробного підприємства «VillaTinta» (с. Оксамитне Болградського району), під час яких учасники ознайомились з організацією зрошування виноградників та діяльністю підприємств.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь