Онлайн-семінар «Стратегічне планування в громаді»

Друк

 

З метою підготовки Стратегії розвитку Тарутинської територіальної громади заступники селищного голови О.Сілоч та В.Дундер, спеціалісти фінансового управління і відділу економіки, інвестицій та сільського господарства на цьому тижні взяли участь у онлайн-семінарі «Стратегічне планування в громаді: базові принципи та процедури». Семінар провела Юлія Молодожен - керівниця Одеського регіонального офісу Програми U-LEAD з Європою.
Стратегія розвитку – є основним документом громади, її планом розвитку на майбутні 7 років.

На семінар були запрошені підприємець селища Тарутине І.Дамаскін та фермер з с.Малоярославець Перший М.Кантеміров.

Ю.Молодожен ознайомила учасників семінару з функціями та принципами стратегічного планування та детально зупинилась на етапах Стратегії.

Процес складання Стратегії повинен розпочатись з  визначення пріоритетних проблем населених пунктів ОТГ, визначення можливості розвитку громади. Важливим також є інформування населення громади про процес складання головного документа. Активні громадяни громади повинні мати можливість вносити свої пропозиції та безпосередньо брати участь у  процесах розробки і реалізації стратегії плануванння.

Стратегічний план - це визначення основних цілей, яких громаді необхідно досягти для реалізації бачення майбутнього, спираючись на її відповідні сильні сторони та долаючи слабкі сторони, враховуючи шанси появи нових можливостей.

Після отриманих рекомендацій учасники семінару намітили план складання Стратегії громади. Планується протягом трьох-чотирьох місяців підготувати проект Стратегії та прийняти її на прикінці поточного року.

Перед членами робочої групи, яка буде працювати над головним документом громади, буде стояти важлива задача: Стратегічний  план має бути таким, щоб кожен мешканець нашої громади через певний період  міг відчути покращення умов життя.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь