11 червня 2021 року відбулося засідання “бюджетної” комісії

Друк

У ході підготовки до пленарного засідання чергової сесії Тарутинської селищної ради, запланованої на 15 червня 2021 року, 11 червня під головуванням голови комісії Володимира Деде відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва з розглядом питань, що виносяться до порядку денного пленарного засідання.
У засідання комісії взяли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу у сфері економіки та бюджету Олена Сілоч і начальник фінансового управління селищної ради Марина Констандогло.

Звертаючись до членів комісії Олена Сілоч, звернула увагу на необхідність уточнення фінансування за бюджетними програмами та підкреслила, що проект змін до бюджету селищної ради підготовлений, виходячи із внутрішніх резервів.

По першому питанню «Про внесення змін до бюджету Тарутинської селищної ради» доповіла М.Констандогло.

Для оснащення класів початкової школи, що в наступному навчальному році будуть навчатися по програмі забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної  середньої освіти «Нова українська школа», за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що склався на 1 січня 2021 року, передбачено 949,7 тис. грн.. Ці кошти, разом з 90,0 тис. грн. з селищного бюджету будуть спрямовані на придбання засобів навчання та обладнання, сучасних меблів та комп’ютерної техніки для оснащення 1 класів всіх шкіл нашої громади.

Здійснено перерозподіл коштів, запланованих по «Програмі фінансової підтримки Комунального підприємства «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тарутинської селищної ради на 2021 -2023 роки» в обсязі 357,6 тис. грн., які спрямовані на доплату медичним працівникам для здійснення диференціації заробітної плати у сумі 192,8 тис. грн., на придбання матеріалів для поточного ремонту ФАПу с.Петрівськ у сумі 15,0 тис. грн. та на проведення капітальних ремонтів внутрішніх приміщень лікарських амбулаторій в смт. Березине і Серпневе та в с.Красне у сумі 149,8 тис. грн.

Також здійснено перерозподіл коштів, передбачених на фінансування цільової програми «Здоров’я» та «Доступна медицина». Основна проблема, яка вирішується в результаті внесення відповідних змін до розпису селищного бюджету – придбання для Тарутинської центральної лікарні, транспортування, встановлення та підключення автоматичного перемикального комутаційного обладнання. Наявність такого обладнання – це необхідна умова для здійснення фінансування лікарні Національною службою здоров’я України .

Крім того, депутатська комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва розглянула питання про надання цільової матеріальної допомоги на лікування мешканці селища Тарутине та внесення змін до програм «Молодь Тарутинщини», «Українська родина», «Оздоровлення дітей».

Комісія схвалила розглянуті питання та прийняла рішення про направлення даних питань на затвердження пленарного засідання сесії Тарутинської селищної ради.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь