Тарутинську громаду відвідав голова Болградської районної державної адміністрації Геннадій Бамбура

Друк

 В суботу, 5 червня 2021 року, з робочим візитом Тарутинську територіальну громаду відвідали голова Болградської районної державної адміністрації Геннадій Бамбура та перший заступник голови Болградської райдержадміністрації Іван Кюссе.

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв разом зі своїми заступниками Валерієм Дундером та Іваном Долгоруком ознайомили керівництво Болградської РДА зі станом справ у громаді, місцевими програмами розвитку та ходом вирішення соціальних питань. 

В с.Виноградівка голову Болградської РДА ознайомили з проблемою будівництва спортивного залу у навчально-виховному комплексі. Була оглянута територія, на якій планується будівництво спортивного об’єкта. Тарутинський селищний голова зазначив, що на даний час на стадії завершення знаходиться коригування проектно-кошторисної документації спортивного залу та необхідні чималі кошти на його будівництво.

Під час візиту до Державного навчального закладу «Тарутинський професійний аграрний ліцей» голову та першого заступника голови РДА ознайомили з матеріально-технічною базою закладу. На жаль, з кожним роком зменшується кількість учнів, що навчаються у закладі, у зв’язку зі зменшенням державного запиту на робочі спеціальності.

У селищі Березине керівництво райдержадміністрації оглянуло незавершений капітальний ремонт дитячого садка. В Березине існує велика потреба в завершенні капітального ремонту дошкільного навчального закладу. Зараз дитячий садок знаходиться у старому пристосованому приміщені, який відвідує 54 дитини. Ще 75 дітей, через нестачу місць чекають можливості піти у дитячий садочок.

Крім того, очільники Болградського району та Тарутинської громади відвідали газокомпресорну станцію «Тарутине», яка нині не працює. Голова громади Сава Чернєв ознайомив гостей з проектом переобладнання ГКС у турбогенераторну електростанцію.

 Також, Геннадій Бамбура та Іван Кюссе ознайомились з каптажами смт.Тарутине та ходом ремонтних робіт на дорогах державного значення Т 16-27 КПП «Серпневе» - Тарутине – Арциз – Сарата та Т 16-44 КПП «Лісне» - КПП «Малоярославець Перший».

Поїздка голови Болградської райдержадміністрації Г. Бамбури до Тарутинської громади була ознайомчою. Керівництво району ознайомилось з проблемами громади, які потребують негайного вирішення спільними зусиллями обласної, районної та місцевої влади.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь